Košarka

Sjajna Igokea savladala Krku u Laktašima

Sjajna Igokea savladala Krku u Laktašima
Foto: ABA Liga/KK Igokea/Nikola Vuruna | Sjajna Igokea savladala Krku u Laktašima

Košarkaši Igokee savladali su Krku rezultatom 77: 64.

Iako su čak 11 trojki iz 19 pokušaja pogodili košarkaši Krke u prvom poluvremenu, to im nije bilo dovoljno da dođu do pobjede u Laktašima.

Gosti iz Slovenije bili su izuzetno košgeterski raspoloženi u uvodnih 20 minuta, pa su sasvim zasluženo na poluvremenu imali ubjedljivo vođstvo, ali je u trećem kvartalu Igokea stigla do velikog preokreta.

Prvi put do dvocifrene prednosti gosti su stigli u 17. minutu (32:43), nakon čega su vezali još četiri poena, ali je Dalibor Ilić u posljednjem napadu svog tima u prvom poluvremenu uspio da zakuca i prekine seriju gostiju.

Početkom treće četvrtine Krka je došla do maksimalnih "plus 16" (34:50). Uslijedila je zatim sjajna serija Igokee 14:0, odbrana Aleksandrovčana uspjela je da odbije sve napade gostiju, koji više od pet minuta nisu uspjeli da postignu poene.

Nakon kratkog perioda egal igre, u posljednjem minutu treće četvrtine Igoeka je stigla do prednosti, prve nakon uvodnih minuta meča (55:54) te na posljednju pauzu otišla sa poenom prednosti.

Aleksandrovčani su u trećem kvartalu primili samo sedam poena, te serijom 23:4 potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist.

U odlučujuću četvrtinu izabranici Dragana Bajića ušli su još jače, te stekli 12 poena prednosti (68:56) tačno na sredini kvartala.

U preostalih pet minuta to vođstvo dodatno je uvećano, te su "Igosi" rutinski meč priveli kraju i stigli do 11. trijumfa u sezoni.

(Mondo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije