Košarka

Skoti Pipen: Majkl Džordan bio užasan igrač

Skoti Pipen: Majkl Džordan bio užasan igrač
Foto: nba.com | Skoti Pipen: Majkl Džordan bio užasan igrač

Skoti Pipen godinama je bio saigrač Majkla Džordana i uz njega ključni igrač vjerovatno najboljeg košarkaškog tima u istoriji.

Ipak, dok godine odmiču njihov međusobni odnos više i ne postoji, a Pipen javno govori ružne stvari o Em-Džeju i njegovim košarkaškim vještinama. U posljednjem takvom nastupu zaista je otišao predaleko, prenosi Mondo.ba.

"Lebron Džejms biće statistički najveći igrač koji je ikad igrao košarku. Majkl Džordan bio je užasan igrač", rekao je Pipen i izazvao potpuni šok kod svih ljubitelja sporta, a ne samo košarke.

Em-Džej je šestostruki NBA šampion, nijednom nije izgubio u finalu, a sigurno je da ni Pipenova karijera ne bi bila tako uspješna da nije bio u Čikago Bulsima u eri "Er Džordana".

"Gledao sam Majkla Džordana kako igra prije nego što je došao u Bulse. Vi ste ga gledali kako igra. Bio je užasan igrač. Bilo je užasno igrati sa njim. Sve se svodilo na 'jedan na jedan', izvodio je loše šuteve i odjednom smo postali tim koji je počeo da pobjeđuje i svi su zaboravili ko je on bio", rekao je Pipen, koji je došao u Bulse 1987. kao peti "pik" NBA drafta.

Na njihov odnos sigurno je uticalo i to što je sin Majkla Džordana, Markus Džordan u vezi sa Pipenovom bivšom suprugom Larsom od koje je mlađi 17 godina. Ipak, kada javno nastupa i uz sigurno povrijeđenu sujetu očekuje se da ipak pokaže malo više poštovanja prema bez dileme najvećem košarkašu od kad je izmišljena ta igra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije