Košarka

Slavlje Slovenki: BiH propustila prvu meč loptu za četvrtfinale

Slavlje Slovenki: BiH propustila prvu meč loptu za četvrtfinale
Foto: Foto: FIBA | Slavlje Slovenki: BiH propustila prvu meč loptu za četvrtfinale

Ženska košarkaška reprezentacija BiH doživjela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu.

Slovenke su danas u okviru trećeg kola grupe C slavile sa 91:81 , tako su bh.dame propustile prvu meč loptu da se domognu četvrtfinala.

Konačan raplet u grupi biće poznat nakon što danas utakmicu odigraju Belgija i Turska. Realan scenarij je da Belgija bude prva, BiH druga, a Slovenija treća, što znači da ih već sutra čeka baraž susret za četvrtfinale. Protivnika će saznati večeras nakon što susret u grupi D odigraju Češka i Hrvatska, a bh. dame će igrati protiv boljeg iz ovog duela.

Sjajno su otvorile „zmajice“ susret, te su na krilima Marice Gajić nakon pet minuta vodile 15:9. U prvoj dionici raspoložene su bile i Slovenke, a nakon prvih 10 minuta BiH je vodila 25:23. Slovenija je bolje otvorila drugi period, te serijom od 15:0 došla do prednosti od 13 koševa. BiH u tim trenucima nije mogla pogoditi ništa, dok je Slovenakama sve polazilo za rukom, posebno su bile raspoložene za tri poena. Na kraju poluvremena „zmajice“ su imale minus od 17 razlike (37:54).

U drugom poluvremenu neviđena drama. BiH je prvo imala za cilj da ne izgubi većom razlikom od 26 poena kako bi na kraju zauzele drugo mjesto u grupi jer su Slovenke imale 25 koševa prednosti, a onda je uslijedio nevjerovatan povratak bh. košarkašica u meč. Tri minute do kraja su stigle na minus 4 (76:80) i uvele meč u dramatičan finiš. Uslijedila je trojka Gajićeve (79:82) dvije minute do kraja. Ipak, za epski preokret nisu imale snage.  

Najbolja u bh. redovima danas je bila Marica Gajić sa 28 poena i 11 skokova, Džonkel Džons je dodala 24 uz 10 skokova. Dvocifrena je bila i Nikolina Babić (12).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije