Košarka

Sparsi nakon produžetka do treće pobjede nad Hjustonom

Sparsi nakon produžetka do treće pobjede nad Hjustonom
Sparsi nakon produžetka do treće pobjede nad Hjustonom

San Antonio Sparsi poveli su sa 3:2 u seriji četvrtfinala pobjedom protiv Hjuston Rokitsa poslije produžetka 110:107.

Bolje su Sparsi otvorili peti meč, vodili su gotovo cijelu prvu četvrtinu i većim dijelom druge, ali nikada nisu imali prednost veću od devet poena, ali je Džejms Harden pred oslazak na odmor uspio da dovede Hjuston do mini preokreta pa smo u drugom poluvremenu gledali nešto drugačiju sliku na terenu.

Vodili su Rokitsi, opet ni oni sa više od devet poena tokm cijele treće dionice, a zatim je prvi dio četvrte četvrtine pripao Sparsima. Međuti, Hjuston je ponovo došao u situaciju da ima minimalno vođstvo u penal završnici.

Na 11.1 sekundi do kraja, pri rezultatu 101:101, Harden je napravio faul u napadu nad Simonsom, ali Sparsi nisu čak ni šutnuli na koš i pokušali da dođu do pobjede zbog čega je Greg Popovič pred produžetak bio vidno ljut na Paua Gasola.

Spasi su bili u problemu pred dodatnih pet minuta jer nisu mogli da računaju na Kavaija Lenarda koji je zadobio povredu, a u produžetku gotovo tri minuta nismo vidjeli koš kada su Đinobili i Oldridž uspjeli da "uguraju" loptu u koš koji je ipak poništen.

Patrik Bejverli se istakao i u produžetku trojkom, petom u duelu iz sedam pokušaja, kojom je donio Hjustonu prednost na 1:30 do kraja (104:101). Nakon toga je prve poene za Sparse postigao Simons sa linije za slobodna bacanja.

Izgubljena lopta pod košem Sparsa, guranje u odbrani i trojka Grina za vođstvo Sparsa, koju je odmah vratio Anderson donijeli su uzbuđenje u završnici produžetka.

Nakon faula Arize tokom brze akcije Sparsa, Grin je uz dva poena iz igre pogodio i dodatno slobodno bacanje za 109:107 za San Antonio na 30 sekundi do kraja meča.

Gordon je promašio šut za tri poena, a nakon faula je Deni Grin dobio priliku da riješi meč sa linije za slobodna bacanja, ali je pogodio samo jedno bacanje za 110:107 ali i svoj sedmi poen u produžetku.

Nakon "mrtve" lopte, Hjuston nije stigao na vrijeme da dođe do šuta i izjednačenja, zahvaljujući riskantnoj ali perfektnoj blokadi Đinobilija, pa su Sparsi na sladak i težak način došli do vođstva u seriji i na pobjedu od plasmana u polufinala Zapadne konferencije.

Deni Grin je sa 16 poena (sedam u produžetku) za Sparse bio čovjek odluke u meču u kome je cijena pobjede bila povreda Kavaija Lenarda što bi mogao da bude veliki problem za Sparse i Grega Popoviča.

I pored povrede, najefikasniji je u San Antoniju bio Lenard sa 22 poena i 15 skokova (12 u odbrani). Pati Mils duel je završio sa 20 poena, Lamarkus Oldridž je dodao 18 uz 14 skokova, a Simons i Oldridž po 12.

Džejms Harden zabilježio je novi tripl-dabl, ali ponovo nije uspio da ga pretvori u pobjedu - 33 poena i po 10 skokova i asistencija postigao je Harden, 20 je dodao Patrik Bejverli a jedan manje Rajan Anderson.

Šesti meč igra se za dva dana.

(Sportklub.rs, Foto: Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije