Košarka

Sparsi sutra sa Studentskim centrom igraju revanš, plus 11 vodi u elitu

Sparsi sutra sa Studentskim centrom igraju revanš, plus 11 vodi u elitu
Foto: N.N. | Sparsi sutra sa Studentskim centrom igraju revanš, plus 11 vodi u elitu

Košarkaši Sparsa sutra će za plasman u regionalnu ABA ligu morati da pobijede Studentski centar sa 11 ili više poena razlike pošto su u prvom meču finala ABA 2 lige poraženi rezultatom 89:99.

Ekipa iz Sarajeva sutra će imati veoma težak zadatak da nadoknadi dvocifreni zaostatak iz prvog susreta, koji je igran takođe u Podgorici u utorak. Ulog je veliki. Šampion ABA lige 2 će izboriti direktan plasman u prvi rang regionalnog takmičenja, gdje će ih čekati najjači timovi Jadrana, dok će poraženi tim imati još jednu šansu i to u ogledu sa Splitom u plej-ofu.

Miodrag Kadija, trener Sparsa, svjestan je da njegov tim očekuje zahtjevna utakmica. Situacija je mogla da bude drugačija da je njegova ekipa imala malo više koncentracije u finišu prvog meča, jer su 31 sekund prije kraja imali zaostatak od tri poena.

"Stvarno smo puno potrošeni. Puno je utakmica, a mali je roster igrača koje imamo. Moram biti sretan i sa ovakvom igrom. Šteta što nije bilo tri-četiri razlike nakon prvog meča, jer bismo imali velike šanse. Iako je to prvo poluvrijeme, biće izuzetno teško stići ovaj zaostatak i mislim da je dosta toga već riješeno. Imali smo dva dana za oporavak i pitanje je kako i koliko ćemo biti spremni za drugi meč", rekao je Kadija.

Ovo je duel dvije najbolje ekipe iz ligaškog dijela sezone, a Studentski centar upisao je sve pobjede u plej-ofu, a u ligaškom dijelu su imali samo jedan poraz i to od Borca iz Banjaluke. Tim iz Podgorice sada ima sjajnu priliku da do krune stigne sa samo jednim porazom. Nenad Trajković, trener crnogorske ekipe, odmah nakon meča u utorak istakao je da je posao daleko od završenog. Ovo će biti treći duel ove dvije ekipe ove sezone i prva dva meča je Studentski centar riješio u svoju korist.

"Naša klupa je doprinijela da imamo deset razlike, ali ništa nije gotovo. Oni će da izađu na teren da se bore kao lavovi, kao što bismo mi izašli da smo izgubili. Znamo šta nas čeka, moramo da uđemo u drugi meč sa velikom energijom i hladne glave", jasan je Trajković.

Drugi meč finala plej-ofa regionalne ABA lige 2 igra se takođe u "Morači" sa početkom u 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije