Košarka

Pratite nas na Google news

Sprema se NBA liga kakvu nikada niste vidjeli

Sprema se NBA liga kakvu nikada niste vidjeli
Foto: Tanjug/AP | Sprema se NBA liga kakvu nikada niste vidjeli
N.N.

NBA liga sprovela je istraživanje među svih 30 generalnih menadžera o tome kako bi trebalo da izgleda sezona.

Da će se NBA liga gotovo sigurno nastaviti, i to na pomenutoj Dizni lokaciji, u međuvremenu još jednom je potvrdio ESPN.

Sezona najjače lige svijeta trenutno je suspendovana, ali se očekuje da se ona u nekom trenutku nastavi, u Diznilendu u Orlandu.

Novinar Atletika Šems Čaranija otkrio je kako je izgledalo istraživanje, to jest o kojim stavkama su GM-ovi glasali.

1. Liga odmah prelazi u plej-of, sa tradicionalnih 16 ekipa (8 Zapad + 8 Istok), a računale bi se pozicije od dana suspenzije sezone, 12. marta.

2. "Plej-of plus" opcija, kojom bi bio dozvoljen ulazak većeg broja ekipa, ili kroz sistem turnira kako bi se odredili nosioci u plej-ofu, ili da se prva runda plej-ofa zameni grupnom fazom.

Čaranija je naveo da su generalni menadžeri birali da li bi u slučaju odabira "plej-of plus" opcije bili za to da se plej-of produži na 18, 20, 22 ili 24 ekipe.

Takođe se pričalo da li bi se u slučaju ove opcije igrao turnir samo za osmu poziciju plej-ofa, da li i za sedmu, kao i svim ostalim mogućim scenarijima koji mogu da se dese.

Istraživanje je obuhvatili to i da li GM-ovi smatraju da bi trebalo da se uopšte odigraju utakmice regularnog dijela sezone, kao i to koliko pripremnih utakmica bi trebalo da se odigra prije nego što sezona počne u bilo kakvom vidu.

Ovakav vid komunikacije sa timovima biće samo savjet komesaru Adamu Silveru koji će na kraju donijeti konačnu odluku.

(B92)

NBA

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije