Košarka

Srbija se kandidovala za završnicu Evrolige i Evrokupa

Srbija se kandidovala za završnicu Evrolige i Evrokupa
Foto: Pixabay | Srbija se kandidovala za završnicu Evrolige i Evrokupa

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je da se Srbija kandidovala za organizaciciju završnih turnira košarkaške Evrolige i Evrokupa.

"Tačno je da sam uputio pismo kandidature Evroligi u ime Beograda. O detaljima naše ponude ne mogu da govorim jer je to poslovna tajna. Takmičimo se sa nekoliko evropskih prestonica koje su bogatije od nas", rekao je Vesić, a prenosi Blic.

On je istakao da vjeruje da ne postoji bolje i sigurnije mjesto u Evropi za organizaciju ovakvog takmičenja od Beograda.

"Ako se izuzmu fudbalska takmičenja, završnica Evrolige biće najveći sportski događaj u svetu ove godine. Ipak, na izbor grada domaćina, uticaće mnogo faktora koji su uslovljeni epidemijom virusa COVID-19. Mi ćemo se boriti i učiniti sve što možemo da Beograd bude izabran", obrazložio je Vesić.

On je dodao da je u pismu prvom čovjeku Evrolige Ðordiju Bartomeuu izrazio zainteresovanost Beograda da organuzuje i završni turnir Evrokupa.

"Kako je završni turnir Evrokupa planiran u isto vrijeme sa završnicom Evrolige, u dogovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, istakao sam da je Novi Sad zainteresovan da organizuje taj turnir", rekao je.

Beograd je, prema nezvaničnim informacijaa, u najužem krugu kandidata za organizaciju završnice Evrolige zajedno sa još nekoliko evropskih gradova među kojima su Berlin, Atina, Vilnjus i Kaunas.

Bertomeu razmatra mogućnost da organizuje završnicu Evrolige u periodu od 4. do 26. jula u jednom od evropskih gradova.

U istom gradu našle bi se sve ekipe koje igraju Evroligu, odigrale sve preostale utakmice u dvije dvorane, a potom bi na završnom turniru bio određen pobjednik ovog takmičenja.

Ekipe će boraviti u gradu u kojem se bude igrala završnica 15 dana ranije na pripremama i karantinu. Utakmice bi se igrale bez publike, a očekuje se da bi u Beogradu, ako glavni grad Srbije dobije ovu organizaciju, u ovom periodu boravilo između tri i četiri hiljade ljudi.

Vesić je podsjetio Bertomeua na 2018. kada je Beograd sa velikim uspjehom organizovao završni turnir Evrolige i istakao je da Beograd za ovu kandidaturu ima podršku Vlade Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije