Košarka

Srpkinja preuzima od Hrvatice titulu najljepše košarkašice na svijetu

Srpkinja preuzima od Hrvatice titulu najljepše košarkašice na svijetu
Foto: Instagram | Srpkinja preuzima od Hrvatice titulu najljepše košarkašice na svijetu

Život piše romane, pa je tako i u slučaju Jelene Todorović, koja je s porodicom izbhegla iz Srbije tokom NATO bombardovanja u Australiju, i tamo započela novi život, gdje je postala misica, a ujedno i košarkašica.

Bez dileme, titula najljepše košarkašice svijeta prelazi iz ruke Hrvatice Antonije Mišure u ruke Srpkinje Jelene Todorović, koja je bila Mis Universe Australije u 2016. godini, piše portal "Telegraf.rs".

Godinama već vlada mišljenje da je najljepša košarkašica svijeta Hrvatica Antonija Mišura, ali sada je dobila pravu konkurenciju.

Jelena već godinama živi u Australiji, gdje je s porodicom otišla zbog NATO bombardovanja Srbije 1999. godine, kada je još imala 7 godina.

"Bilo je to loše vreme, težak period. Moj grad Beograd je bombarovan i mi smo morali da odemo. Australija me je prhvatila i pružila mi je drugi dom, na čemu sam joj veoma zahvalna", kaže ova lijepa košarkašica.

Međutim, kod Jelene se i u Australiji se rodila ljubav prema košarci, i to zbog naše zemlje, kada je u Indijanapolisu osvojila zlato 2002. godine. Tako je počela da trenira u Adelejdu, a odakle se vratila 2009. godine, kada je zaigrala za svoj voljeni klub - Crvenu zvezdu.

Ona je zatim završila gimnaziju i fakultet u Beogradu, a onda je odlučila da se vrati u Australiju, gdje je sa 22 godine bila i misica.

Ali, uporedo sa manekenskom karijerom, ova multitalentovana djevojka, ne zapušta ni sportske obaveze, pa je tako uporedo igrala za jedan lokalni klub.

Pogledajte u nastavku i neke od njenih fotografija zbog kojih je jasno zašto je nedavno potpisala i ugovor sa jednom od najpopularnijih manekenskih kuća - IMG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije