Košarka

Stiven Grej pojačao Igokeu

Stiven Grej pojačao Igokeu
Foto: Printscreen YouTube | Stiven Grej pojačao Igokeu

Košarkaški klub Igokea u nastavak sezone ulazi jači za beka Stivena Greja, koji u redove prvaka BiH dolazi iz Peristerija i trebalo bi da zamijeni povrijeđenog Anatabiju Volera.

Igokea je prije nekoliko dana dobila težak udarac pošto je zbog povrede sezona završena za Volera, ali čelnici prvaka BiH nisu dugo čekali i angažovali su zamjenu za Amerikanca.

Grej je došao iz Peristerija, tokom koledž karijere u SAD nastupao je za Univerzitet Gonzaga, a 2011. je preša u Evropu i osim jedne sezone u Libanu od tada je sve vrijeme na Starom kontinentu.

Grej je odličan šuter, koji je u Evropi, osim u Peristeriju, igrao za još jedan grčki klub Lavrio, te francuske timove Roan, Gravelin i Dižon, a dio karijere proveo je i u Zadru. Prvi klub u Evropi bio mu je letonski Ventspils.

Bio je najbolji strijelac prvenstva Francuske 2015. dok je igrao za Dižon. Što se tiče individualnih priznanja, bio je učesnik All-Star mečeva u sve tri zemlje (Letonija, Francuska i Grčka). Odlične partije pruža i ove sezone i s Peristerijem je bio lider prvenstva Grčke. Osim toga, ima zapažen učinak i u FIBA Ligi šampiona, gdje je trenutno treći najefikasniji igrač s prosjekom od 21,3 poena po utakmici uz odlične odstotke šuta iz igre i to prije svega za tri poena (61,3% uspješnosti). Bio je proglašen i za najkorisnijeg košarkaša u ovom takmičenju za oktobar i to najviše zahvaljujući sjajnoj partiji protiv Ritasa, kojem je ubacio 39 poena i imao indeks korisnosti 47. U tom meču igranom 27. oktobra je postigao čak 10 trojki i to iz 13 pokušaja. Ukoliko nastavi u ovom ritmu Igokea će dobiti veliko pojačanje u nastojanjima da izbori mjesto u plej-ofu regionalne ABA lige, ali i u top 16 fazi Lige šampiona.

Prvi naredni ispit Igokeu čeka već u nedjelju (19 časova), kada će u 15. kolu ABA lige dočekati Krku. Igokea je osam puta bila domaćin Krki u ABA ligi i ostvarila šest pobjeda, a prvi meč ove sezone takođe je pripao četi trenera Dragana Bajića, koja je slavila 70:69. Ostaje da vidimo da li će Grej već u ovom meču debitovati u dres tima iz Aleksandrovca.

Derbi meč ovog kola regionalnog takmičenja igra se u Podgorici, gdje će Budućnost dočekati Partizan. Domaćin je veliki favorit, a čini se da je Partizanu ovo jedna od posljednjih prilika da uhvati priključak s timovima koji se bore za plej-of ABA lige. Ovaj duel se igra u subotu od 17 časova, a treba dodati da je prvi meč ova dva tima, igran u Beogradu, pripao Budućnosti, koja je slavila nakon produžetaka 101:99 i to trojkom Danila Nikolića u posljednjoj sekundi.

"Mi treba dobro da se regenerišemo poslije Trenta i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou. Odbrana mora da bude konstantna, jer šut nekad možeš da pogodiš, a nekada ne. Treba da odigramo timski u napadu, da se tražimo, da lopta ide, da hrabro uzmimao otvorene šuteve", rekao je Saša Filipovski, trener Paritizana.

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović pred ovaj duel je istakao da ih neće zavarati trenutna pozicija i rezultati "crno-bijelih".

"Kvalitet njihovog tima i stručnog štaba je mnogo veći i toga smo svjesni. To će kod nas da probudi maksimalnu pozornost i pripremu, kao i želju da pobijedimo. Značajna utakmica i za nas i njih. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka u dijelu odgovornosti, intenziteta i koncentracije i da će to biti preduslov da dobijemo utakmicu", rekao je Mijović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije