Košarka

Svetislav Pešić pred meč sa Finskom: Nikoga ne potcenjujemo

Svetislav Pešić pred meč sa Finskom: Nikoga ne potcenjujemo
Foto: KS Srbije | Svetislav Pešić pred meč sa Finskom: Nikoga ne potcenjujemo

Aktuelni vicešampioni svijeta prvi put izlaze na teren pred beogradskom publikom!

U prvom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2025. muška seniorska košarkaška reprezentacija Srbije večeras dočekuje Finsku. Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ počinje u 20 časova.

Put do Evropskog prvenstva tim Srbije će tražiti kroz duele sa Finskom, Gruzijom i Danskom.

„Prvo, ovo je početak kvalifikacija. Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, nikoga ne potcenjujemo. Svesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci. A u prošlosti se zna da smo mi već pre nekoliko godina izgubili od Finske i da su oni u međuvremenu dobili i Sloveniju, kao i Hrvatsku, tako da je nekoliko zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, zemlje sa velikom košarkaškom tradicijom, gubilo od Finaca. Mi koji smo unutra to znamo… I mi se previše ne bavimo tim pričama, imamo ogroman respekt prema njima i tako ulazimo u utakmicu. Naravno, uvek je podrška publike važna. Navijači koji dolaze da podrže reprezentaciju treba da znaju da igramo protiv ekipe koja je timski izvanredna i da nam je njihova podrška veoma važna“, kazao je selektor srpskog nacionalnog tima Svetislav Pešić.

U ovom kvalifikacionom prozoru, tim Srbije čine: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije