Košarka

Svi Srbi na parketu

Svi Srbi na parketu
Svi Srbi na parketu

U nedjelju su na programu četiri meča četvrtog kola ABA lige, a na parketu će se naći sva četiri srpska kluba koja učestvuju u regionalnom takmičenju.

Program otvara Partizan NIS koji od 17 sati gostuje ljubljanskoj Olimpiji. Crno-bijeli poslije tri kola imaju dva neuspjeha i jednu pobjedu.

Derbi dana igraju lider na tabeli Crvena zvezda Telekom i Mega Vizura od 21 sat. Crveno-beli imaju maksimalan učinak posle tri kola, dok Mega, pored dva trijumfa, ima jedan poraz, prenosi B92.

S druge strane, Metalac i dalje čeka prvo slavlje na debiju u ABA ligi, a novu priliku da upiše prva dva boda ekipa iz Valjeva imaće na teškom gostovanju Cedeviti u Zagrebu.

Zbog zauzetosti hale „Pionir“ zbog Galebovog trofeja Beograda u tekvondou, ’crveno-bijeli’ će izabranike Dejana Milojevića dočekati u dvorani FMP u Železniku.

„Dueli između Crvene zvezde i Mege su uvek jako interesantni i vrlo neizvesni i zato ovaj meč koji igramo u nedelju treba posmatrati na taj način. Mega je mlad tim sa velikim potencijalom“, rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je uoči gostovanja u Ljubljani da je Olimpija favorit, a da njegov tim mora da bude bolji nego do sad.

"Postaviti cilj da se da maksimum, da dostignemo limit koji je trenutno takav kakav je, ali da budemo svesni kada je u pitanju angažovanje, funkcija u službi tima, maksimalna nesebičnosti, uz zajednički trud i napor da stignemo do tog limita", rekao je Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije