Košarka

Svitlica od iduće sezone samo trener banjalučkih Orlica

Svitlica od iduće sezone samo trener banjalučkih Orlica
Foto: N.N. | Svitlica od iduće sezone samo trener banjalučki Orlova Svitlica od iduće sezone samo trener banjalučkih Orlica

BANjALUKA - Dragana Svitlica više neće biti trener-igrač Orlova, jer je odlučila da se posveti isključivo trenerskom poslu.

U jednom trenutku prošle sezone, kada njenom timu nije išlo najbolje ponovo je obukla dres, povezala redove na terenu i umnogome popravila igru svog tima koji je upisao četiri pobjede u WABA ligi. Sada je odlučila da ostane u igračkoj penziji i sve to gleda sa klupe, a ovo će joj biti druga sezona od kako je uplivala u trenerske vode.

"Iduće sezone definitivno neću igrati, jer je to bilo veoma stresno za mene. Biće pored terena jer mi je tako lakše voditi ekipu nego kada ulazim i izlazim pa nemam potpunu sliku o stanju na parketu odnosno ne mogu mnogo toga da vidim kao kada sam na klupi", izjavila je Svitlica.

Njenu ekipu iduće jeseni očekuju novi izazovi u WABA ligi gdje će igrati po drugi put kao i u Ligi BiH odnosno kupovima Republike Srpske i BiH. Sklapanje tima za nova iskušenja već je počelo pa su produžene saradnje sa Marinom Ristić, Tamarom Rajić i Darijom Babić dok su za sada nova lica Teodora Trebovac i Ines Babić. Pomalo neočekivano, ekipu je napustila kapiten Vanja Vasilić koja je prešla u redove gradskog rivala Feniksa.

"Kompletiramo ekipu i za sada sve ide očekivano. Zadržale smo Ristićevu i Rajićevu koje su prošle sezone bile među najistaknutijim članovima dok od Trebovčeve i Babićeve očekujemo da budu kvalitetna pojačanja. U potrazi smo za centrom i krilom, ponuda ima, ali ne žurimo dok nas čekaju pregovori i sa ostalim košarkašicama koje su prošle sezone nosile dres našeg kluba među kojima je i Aleksandra Begenišić", istakla je Svitlica.

Niko u klubu ne krije ambicije i želja je da u regionalnom takmičenju makar ostvare više od četiri pobjede koliko su upisale prošle sezone dok u svim ostalim takmičenjima napadaju trofeje.

"Plan je jednostavan. Želimo da napravimo iznenađenje u WABA ligi, pobijedimo one ekipe koje možemo da pobijedimo, da se košarkašice razvijaju na igračkom, ali i psihološkom planu, te da najbolji način iskoristimo nastup u WABA ligi. Potrebne su nam još dvije igračice, u pregovorima smo i sigurna sam da ćemo sve stići na vrijeme", dodala je Svitlica.

Stigla Babićeva

Članica mlađih selekcija reprezentacija BiH Ines Babić (18) posljednje pojačanje Orlova. Igra na poziciji beka šutera, rođena je u Vitezu, a prošle sezone igrala je za sarajevski Plej of.

"Trebalo mi je vrlo malo vremena da prihvatim poziv za saradnju sa Orlovima nakon što me kontaktirala trener Dragana Svitlica. Smatram da su Orlovi jedna jako zdrava sredina koja mi definitivno može ponuditi odličnu priliku za dalji košarkaški, ali i personalni razvoj pa sam zato izabrala ovaj tim", rekla je Babićeva.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije