Košarka

Tamara Rajić, kapiten Orlova: Prvi od tri trofeja koji želimo

Tamara Rajić, kapiten Orlova: Prvi od tri trofeja koji želimo
Foto: N.N. | Tamara Rajić, kapiten Orlova: Prvi od tri trofeja koji želimo

Košarkašice Orlova pobjednice su 28. izdanja Kupa Republike Srpske. Banjalučanke su u SD Obilićevo u velikom finalu odbranile naslov nakon što su savladale ekipu Leotar 03 sa 85:58, te tako treći put uzastopno, a peti put u istoriji osvojile trofej Kupa RS.

Iako su nastupile oslabljene ponajbolje igračice ove sezone Dragane Domuzin zbog bolesti, Orlice su opravdale ulogu favorita. Pitanje pobjednika riješile su do odlaska na odmor.

U prvoj dionici domaće su imale plus 9 , ali su Trebinjke ipak uspjeli samnjiti na samo poen razlike (17:18). U drugom periodu Orlovi ponovo prve prave osjetniju razliku zahvaljujući treneru-igračici Dragani Svitlici (6 poena) i Anđeli Gligić (9), te odlaze na plus 14 (36:22). Prednost do poluvremena se još više povećala i na kraju 20 minuta rezultat je glasio 46:25. 

U nastavku su kvalitetnije košarkašice Orlova rutinski sačuvale stečenu prednost, te upisale het-trik u ovom takmičenju (osvajale u posljednje tri sezone) nakon čega je uslijedilo veliko slavlje. U pobjedničkom sastavu istakle su se Vladinka Erak sa dabl-dabl učinkom (15 poena, 11 skokova), Anđela Gligić je dodala 15 poena uz sedam skokova i sedam asistencija, dok je Tamara Rajić ubacila 13 koševa uz sedam skokova i četiri asitencije. Dvocifrene su još bile Teodora Trebovac (13) i Darija Babić (11). Kod Trebinjki koje će sečekati na prvi pehar u Kupu RS je najviše pokazala Jovana Milaković sa 16 poena (11 skokova) i Anđela Krivokapić je postigla 11. 

"Čestitke mojoj ekipi na velikoj pobedi i odličnoj timskoj igri. Ekipa Leotara je uvek neugodan protivnik, nismo se opuštale ni u jednom trenutku. Ispoštovale smo dogovor iz svlačionice i iskontrolisale utakmicu od počeka do kraja. Bitno za napomenuti da nam je nedostajala publika kao i prethodnih utakmica, ali hvala im što nas bodre i što su uz nas od svojih kuća", rekla je kapiten novog-starog osvajača Kup RS, Tamara Rajić (27). 

Banjalučki kolektiv je tako nastavio sa sjajnim igrama ove sezone. U bh. ligi pulenke Dragane Svitlice sjajno stoje, imaju svega jedan poraz, te nema sumnje da će biti jedan od glavnih pretendenata za titulu, kao i za naslov u Kupu BiH. Upravo su to naredni ciljevi Banjaučanki. 

“Trofej ostaje u našim rukama i ove godine, ali je to jedan od tri koja želimo i za koja treniramo svakodnevno. Sada nam preostaje da radimo na ostvarenju drugih ciljeva”, naglasila je i ove sezone sjajna Rajićeva kojoj je ovo treća godina u dresu Orlova.

Orlovi vrlo dobro igraju i u regionalnoj WABA ligi u kojoj su ove sezone ostvarile već tri pobjede (četiri poraza)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije