Košarka

Teo bez šanse, Bobi bez poena, Klipersi prokockali pobjedu

Teo bez šanse, Bobi bez poena, Klipersi prokockali pobjedu
Foto: Tanjug/AP | Teo bez šanse, Bobi bez poena, Klipersi prokockali pobjedu

Košarkaši Los Anđeles Klipersa poraženi su u noći između utorka i srijede od Vašington Vizardsa sa 125:118.

Srpski centar Boban Marjanović dobio je priliku da zaigra samo četiri minuta i tokom tih pet minuta nije uspio da se upiše u listu strijelaca.

Marjanović nije imao ni skok ni asistenciju ili blokadu, a iz igre je pokušao samo jednom. Miloš Teodosić ni ovog puta se nije našao u postavi Klipersa odlukom trenera.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Džon Vol sa 30 poena uz osam asistencija, Bredli Bil je imao 27 i sedam dodavanja, a Džef Grin 20 poena.

Kod Klipersa je bolji od ostalih bio Tobajas Heris sa 29 poena, a Montrezl Herel je ubacio 20. Lu Vilijams i Gilgios-Aleksander su imali po 17.Klipersi su vodili tokom većeg dijela meča, a počeli su da se odvajaju već u prvoj četvrtini koševima Ejverija Bredlija, te Herisa Gilgeos-Aleksandera, da do njenog kraja u ubacili čak 40 poena i stvorili prednost od +22 (40:18).

Tu prednost su održavali tokom druge dionice, da bi na poluvreme otišli sa komotnih 73:54.

Tada su u seriju ušli Bil i Vol, pomogao im je Tomas Brajant pa je prednost tima iz Los Anđelesa počela da se topi i do kraja treće četvrtine je iznosila tek +9.

U sličnom ritmu je nastavljeno i u finišu kada je Markus Moris trojkom na asistenciju Vola prvi put od početka donio prednost Vašingtonu 110:109 na četiri i po minuta do kraja.

"Čarobnjaci" prednost do kraja nisu ispustili i upisali su trijumf. Oni su sada 11. na Istoku sa skorom 6-11, a Klipersi su četvrti na Zapadu sa 11-6.

Košarkaši Toronto Reptorsa pobijedili su Orlando Medžik sa 93:91 između utorka i srijede, a pobjedu su upisali i Portland Trejlblejzersi.

Bruklin Netsi su bili bolji od Majami Hita sa 104:92, dok su Portland Trejlblejzersi savladali Njujork Nikse 118:114.

Reptorsi su pobijedili pogotkom Denija Grina u posljednjim sekundama utakmice i tako prelomili meč u svoju korist.

Grin i Ibaka su pogađali za 5:0 poslije čega je Toronto napravio startnu prednost i do kraja prve četvrtine vodio 29:17.

U drugoj su imali i +18 na 40:22, ali od tog trenutka kreće postepeni povratak Medžika koji su u treću dionicu ušli sa zaostatkom od deset poena i to anulirali do početka četvrte.

Čitava četvrta četvrtina je bila uzbudljiva i igrala se poen za poen, a ekipe su bile u egalu do samog kraja.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Kavaj Lenard sa 18 poena, Paskal Sijakam je imao 15, Ibaka 14, a Grin 13. U Orlandu je 27 poena imao Evan Furnije, 16 Aron Gordon, a 14 Nikola Vučević.

Toronto je ovom pobjedom nastavio da dominira na Istoku sa 14-4, a Orlando je osmi sa 9-9.

Bruklin izgleda bolje nego proteklih godina i nalazi se nadomak plej-of zone sa osam pobjeda i deset poraza.

Jedna od tih pobjeda izvojevana je protiv Majamija koji bi, kako stvari stoje, mogao da bude jedan od direktnih konkurenata za to osmo mjesto.

U izjednačenoj utakmici u kojoj nijedna ekipa nije uspijevala da se značajnije odlijepi, prevagu su Bruklinu doneli Demare Kerol i Spenser Dinvidi, te Dianđelo Rasel kada "se lomilo" u posljednjoj četvrtini.

Rasel je imao 20 poena, Dinvidi 16, Alen 13, a Kerol 11 u Bruklinu, a Hasan Vajtsajd je za Hit ubacio 21 poen i imao čak 23 skoka.

Bruklin je za sada deveti, a Hit deseti na Istoku.Trejblejzersi su savladali Njujork u uobičajenom scenariju po kom je dvojac Mekolum-Lilard vodio Portland do pobjede.

Mekolum je imao 31, Lilard 29 poena, a u dresu Njujorka je dominirao Tim Hardavej Džunior sa 32 poena, dok je Burk ubacio 19.

Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, Niksi su u trećoj, a Netsi u četvrtoj imali tek nešto osjetniju prednost za ovakav meč od po +8, odnosno +9, ali je do kraja ostalo neizvjesno.

Igrači prvoplasirane ekipe na Zapadu su ostali prisebniji do kraja i upisali 12. trijumf uz pet poraza.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije