Košarka

Teo se povrijedio, povratak neizvjestan

Teo se povrijedio, povratak neizvjestan
Foto: Tanjug | Teo se povrijedio, povratak neizvjestan

Srpski plejmejker Miloš Teodosić se povrijedio na meču svojih Los Anđeles Klipersa protiv Finiks Sansa, a sada je iz redova tima iz Kalifornije stiglo zvanično saopštenje povodom stanja povrede. Američki mediji nezvanično navode i da će Srbin pauzirati do januara.

Teodosić kako stoji u saopštenju Klipersa ima povredu "plantar fascia" lijeve noge, odnosno ligamenta koji spaja petu i prste. Navodi se i da se ne zna koliko će odsustvovati sa terena. 

Srpski igrač se povrijedio u drugoj četvrtini meča protiv Sansa kada je nezgodno doskočio na stopalo Devona Bukera, poslije čega su mu saigrači pomogli da izađe sa terena. Utvrđeno je da preloma nema, a Teodosić je poslije toga upućen i na pregled magnetnom rezonancom. 

Teo je dva puta bio starter na početku sezone, dok je u predsezoni igrao na četiri meča Klipersa. 

Tim iz LA nije detaljnije objasnio koliko je teška Teodosićeva povreda, a ostaje nada da se ipak radi o lakšoj povredi i da će vrlo brzo biti na terenu. 

Nezvanično, američki mediji tvrde da ligament u stopalu niju pukao što automatski povlači i pauzu od tri do četiri mjeseca. Prema prvim prognozama Teodosić bi mogao da se vrati na parket tokom januara 2018. godine.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije