Košarka

Titula Italijankama, Dragana Zubac prvi strijelac EP

Titula Italijankama, Dragana Zubac prvi strijelac EP
Foto: N.N. | Titula Italijankama, Dragana Zubac prvi strijelac EP

​U Sarajevu je završeno Evropsko prvenstvo u košarci za juniorke, a nakon devet dana sjajne košarke u „Skenderiji“ titulu prvaka Evrope osvojila je reprezentacija Italije.

Italijanke su odigrale sjajan turnir, ostvarivši svih sedam pobjeda, a u velikom finalu pobijedile su Mađarsku sa 70:62. Bronza je pripala Francuskinjaka koje su u meču za treće mjesto bile bolje od Rusije (77:45).

Za MVP igračicu turnira proglašaena je Ilarija Pancera iz šampionske ekipe koja je imala prosjek od 11.6 koševa, 6.3 skoka i 4.4 asistencije po meču.

Reprezentacija BiH je razočarala, a na kraju je kao domaćin zauzela 14. mjesto što nije bilo dovoljno da se sačuva status u elitnom rangu evropske košarke, pa će zajedno sa Srbijom i Hrvatskom naredne godine igrati u B diviziji.

Za utjehu bh. selekciji ostaje da je imala najboljeg strijelca na Eurobasketu. Dragana Zubac odigrala je fantastično prvenstvo, te sa prosjekom od 18.3 poena po susretu zauzela prvo mjesto liste strijelaca.

U Top 15 našle su se još dvije bh. košarkašice, Ksenija Mitrić (12.7) i Marija Kešeljević (12.3).

Konačan plasman: Italija, Mađarska, Rusija, Španija, Njemačka, Letonija, Češka, Bjelorusija, Poljska, Izrael, Belgija, Litvanija, BiH, Hrvatska, Srbija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije