Košarka

Tokom proslave titule Lejkersa uhapšeno 67 osoba

Tokom proslave titule Lejkersa uhapšeno 67 osoba
Foto: Tanjug/AP | Tokom proslave titule Lejkersa uhapšeno 67 osoba

Tokom proslave 17. titule NBA šampiona Los Anđeles Lejkersa u centru grada uhapšeno je 67 osoba, objavila je policija u ponedjeljak.

Nakon 1.30 sati uhapšena je 61 osoba zbog odbijanja sklanjanja s ulice, pet zbog pljačke i jedno zbog vandalizma, rekao je Drejk Medison, portparol Policijske uprave Los Anđelesa.

Madison je istakao i da je jedan policajac zadobio povredu šake.

Lejkersi su u nedjelju uveče pobijedili Majami Hit sa 106:93 u Lejk Buena Visti na Floridi, u šestoj utakmici NBA finala te tako slavili s 4:2 u seriji.

Zvuk vatrometa odmah je počeo odjekivati Los Anđelesom i navijači su se uputili prema "Staples Centru", dvorani LA Lejkersa, kako bi proslavili titulu, uprkos upozorenjima da se raziđu.

Proslava je uglavnom bila mirna, ali je na nekoliko policajaca bačeno kamenje i flaše, izvijestili su lokalni mediji. Nekoliko policajaca na konjima pokušavalo je da udalji masu od "Staples Centra". Kasnije tokom noći, okupljena masa se razbila u nekoliko grupa.

Erik Garseti, gradonačelnik Los Anđelesa, upozorio je da su javna okupljanja kako bi se proslavila titula zabranjena zbog pandemije virusa korona te je pozvao navijače da bodre Lejkerse od kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije