Košarka

Tomić: Povrede nisu opravdanje

Tomić: Povrede nisu opravdanje
Foto: N.N. | Tomić: Povrede nisu opravdanje

Trener Crvene zvezde Milan Tomić kaže da brojne povrede košarkaša ne mogu da budu opravdanje pred važno gostovanje Valensiji u Top16 fazi Evrokupa.

Na listi poveđenih su kapiten Branko Lazić, kao i prije nekoliko dana Filip Čović i Marko Kešelj, dok su neizvjesni Maik Cirbes i Bili Beron koji izlaze iz povreda.

"Imali smo protiv Igokee situaciju da je Čović povredio koleno, nije ništa strašno, ali ćemo tek večeras na treningu videti da li će moći da trenira. Kešelj ima problem sa leđima i sigurno neće putovati. Za Branka je poznato, a Cirbes i Beron su bolje i mislim da će večeras trenirati. Nismo imali od početka sezone ovakve probleme, a sada ođednom četiri ili pet igrača. Nisam za pravdanje jer je moj posao da i kada imamo probleme sa povredama nađem rešenje'', rekao je Tomić za klupski sajt.

Za Valensiju kaže da ima ekipu sastavljenu od košarkaša sa dugim stažom u Evroligi.

"Imaju iskustvo i znaju kako da igraju utakmice u Top 16 fazi. To je izazov za nas da odigramo bolje nego što smo odigrali u Malagi. Uspeh na utakmici u Valensiji je koncentracija 40 minuta jer ne smemo da imamo padova ni u odbrani ni u napadu", poručio je Tomić i izdvojio Dubljevića i Tomasa iz Valensije.

Krilni košarkaš Stratos Perperoglu očekuje tešku utakmicu u, kako je naglasio, bučnoj atmosferi.

"Valensija je veoma dobar tim sa dubinom u rosteru, moramo da ostanemo fokusirani tokom svih 40 minuta. Imaju odlično popunjen reket, takođe igraju mnogo u kontranapadu i zato moramo da ostanemo koncentrisani. Favoriti su, ali borićemo se i pokušati da pobijedimo. Naučili smo da ako se borimo i pokazujemo karakter da možemo da pobijedimo bilo koga’’, rekao je Grk.

Usljed povreda Lazića i Kešelja kapitensku ulogu u Valensiji imaće Ognjen Dobrić, koji je poručio da mu je to dodatni motiv.

"Valensija je favorit u grupi, a u Top16 fazi je svaka utakmica veoma teška. Klubovi su tu sa razlogom i sigurno će svi dati sve od sebe da prođu dalje. Ne bih otpisao ni Limož, ali španski klubovi se ističu. Svaki poen je bitan, sve je bitno u grupi i ne smemo da "promašimo" nijednu utakmicu", rekao je Dobrić i dodao da su u Malagi izvučene pouke i da se neće ponavljati takve greške.

Utakmica Valensija - Crvena zvezda igra se u sredu od 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije