Košarka

Tompson i Durent donijeli brejk Voriorsima

Tompson i Durent donijeli brejk Voriorsima
Foto: Tanjug | Tompson i Durent donijeli brejk Voriorsima

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa došli su do brejka i poveli sa 1-0 u finalnoj seriji Zapada protiv Hjuston Rokitsa, trijumfom 119:106.

Najzaslužniji za trijumf branioca titule bili su Kevin Durent i Klej Tompson - Durent je gotovo tokom cijelog meča prikazivao sjajnu igru i na kraju zabilježio 37 poena (14/27 iz igre), dok je Tompson u presudnim trenucima meča pogađao šuteve za tri poena.

Sjajni šuter je upisao 28 poena (6/15 za tri). Pored njih dvojice, Stef Kari je dodao 18 poena, šest skokova i osam asistencija, a Drejmond Grin pet poena, po devet skokova i asistencija.

Hjustonu nije pomogla ni odlična partija Džejmsa Hardena, koji je ostvario 41 poen (12/24 iz igre, 5/9 za tri), četiri skoka i sedam asistencija. Bradu su pratili Kris Pol sa 23 poena i 11 skokova, Erik Gordon sa 15 poena i pet skokova i Klint Kapela sa 12 poena i šest uhvaćenih lopti.

Meč u prepunom Tojota centru je dobro počeo za Rakete, koje su predvođene raspoloženim Hardenom brzo stekle prednost 12:4. Na drugoj strani, Durent je držao Voriorse u igri, pa su u drugu dionicu ušli samo sa poenom zaostatka 30:29.

U drugoj četvrtini viđeno je i prvo vođstvo gostiju, poslije serije 6:0 (35:33), da bi u nastavku Voriorsi otišli na prvu osjetniju prednosti 49:42. Ipak, Hjuston se vratio serijom 7:0 u finišu poluvremena i na velikom odmoru je bilo 56:56.

Od starta drugog poluvremena bolju igru su prikazivali Voriorsi. Aktuelni šampioni su zategli odbranu, u napadu su prednjačili Durent i Tompson, pa je u finišu dionice viđena i prva dvocifrena prednost - 85:72 za gostujući sastav.

Ispostavilo se da je to bio ključan period, pošto ekipa iz Ouklenda do kraja nije ispuštala vođstvo. Hjuston je na startu posljednjih 12 minuta spustio na minus dva, ali je uslijedila serija Golden Stejta 9:0, kojom je pitanje pobjednika praktično bilo riješeno.

Sljedeći meč na programu je između srijede i četvrtka od 3 časova po našem vremenu.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije