Košarka

Toronto i Rajaković zaredali pobjede

Toronto i Rajaković zaredali pobjede
Foto: Tanjug/AP | Toronto i Rajaković zaredali pobjede

Darko Rajaković, srpski trener na klupi Toronta, konačno je našao pobjednički recept za svoj tim u NBA ligi.

Poslije pauze zbog Ol stara, Reptorsi su ostvarili i treći uzastopni trijumf, što im je najduži pobjeda od kada ih predvodi Rajaković. Ovaj put su na gostovanju savladali Indijana Pejserse 130:122 i ostali u igri da se kroz plej – in domognu plej ofa.

Blistao je Skot Barns, koji je došao do drugog tripl dabla u sezoni. Upisao je 21 poen, uz po 12 skokova i asistencija. Beret je imao tri poena više, a njih dvojicu su sjajno ispratili Kvikli i Dik sa 19 odnosno 18 poena.

Pejsersima nisu pomogla ni 34 poena Maturina, kao ni 27 poena, devet skokova i šest asistencija, nekada prve zvezde Reptorsa Paskala Sijakama.

Njujork Niksi su na mišiće dobili ove sezone očajni Detroit 113:111. Do trijumfa su stigli u posljednjem napadu u kojem je Hart pogodio na 2,8 sekundi do kraja meča. Branson je po običaju bio najbolji akter meča sa 35 poena i 12 asistencija. Na drugoj strani Kaningem je brojao do 32.

Majami Hit, bez suspendovanih Džimija Batlera i Nikole Jovića, pobedio je na teško gostovanju u Sakramentu sa 121:110, najviše zahvaljujući sjajnoj trećoj četvrtini koju su dobili 36:19. Bem Adebajo je ponjeo najveći teret sa 28 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Marej je na drugoj strani imao isti košgeterski učinak, a Sabonis je stigao do tripl dabla sa 14 poena, 14 skokova i deset asistencija.

Bruklin je u preostalom meču večeri pregazio u gostima Memfis 111:86, a najefikasniji je bio Nemac Šruder sa 18 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije