Košarka

Toronto preokretima došao na korak od finala

Toronto preokretima došao na korak od finala
Foto: Tanjug/AP | Toronto preokretima došao na korak od finala

Košarkaši Toronta su nadigrali Milvoki sa 105:99 i u trećoj utakmici zaredom i sa 3:2 u finalnoj seriji Istočne konferencije došao na korak do svog prvog NBA finala. Iako su u nekoliko navrata gubili sa dvocifrenom razlikom, igrači Toronta su na gostujućem terenu uspijevali da načine preokret i u finišu dobiju meč.

Domaćini su samouvjereno ušli u meč predvođeni za igru raspoloženim Janisom Adetokumbom i u prvoj četvrtini došli do dvocifrene razlike.

Kada se učinilo da u ovom meču neće biti neizvjesnosti, u timu Toronta „proradili" Kavaj Lenard i Fred Vanvlit koji je pogodio ukupno sedam šuteva za tri poena iz devet pokušaja.

Kavaj Lenard je utakmicu završio kao najefikasniji igrač sa 35 poena, sedam skokova i devet asistencija, a u pobjedničkom timu su ga uz Vanvita pratili Kajl Lauri sa 17 i Paskal Siakam koji je imao 14 poena i 13 skokova.

U timu Milvokija najefikasniji je bio Adetokumbo sa 24 poena, a pratili su ga Bledso sa 20 poena i Brogdon sa dvostrukim dvocifrenim učinkom od 18 poena i 11skokova.

Naredna utakmica igra se u Kanadi u noći između subote i nedjelje i biće prilika Milvokiju da uzvrate brejk, ili domaćem Torontu da se izbore za svoje prvo NBA finale.

(rts)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije