Košarka

Tre Jang prvi na listi želja Lejkersa

Tre Jang prvi na listi želja Lejkersa
Foto: Twitter / Printscreen | Tre Jang prvi na listi želja Lejkersa

Los Anđeles Lejkersi još uvijek liječe rane nakon poraza od Denver Nagetsa u finalu Zapadne konferencije NBA lige, ali generalni menadžer Rob Pelinka ne gubi vrijeme i već traži načine da ojača tim za narednu sezonu. Kako navode američki mediji, prvi na listi želja je Tre Jang.

Pelinka je započeo razgovore s vođstvom tima, a ideja je da se dovede još jedna velika zvijezda u Lejkerse, koja bi bila savršen "dodatak" Entoniju Dejvisu i LeBronu Džejmsu, naravno, pod pretpostavkom da "Kralj Džejms" ne završi karijeru. Pomenuti Pelinka je otkrio svoj prijedlog, a to je Tre Jang, zvijezda Atlanta Houksa koja godinama bezuspješno pokušava pomoći ekipi da odigra dobar plej-of.

Iako su Lejkersi imali sjajan plej-of koji je uključivao dominaciju protiv Golden Stejt Voriorsa, ono što im se dogodilo protiv Nagetsa definitivno nisu očekivali.

Pelinka je obavio dobar posao tokom posljednjeg NBA trejd te je doveo D'Anđela Rasela, Džareda Vanderbilta i Ruija Hakimuru, ali oni očigledno nisu bili dovoljno dobri za Denver Nagetse, prenosi "Klix". Stoga se u ovom trenutku dovođenje nove super zvijezde čini kao logičan potez.

Kako se bližio rok za trejd, čak je i Džejms pokušao lobirati za Kajrija Irvinga, ali to nije bilo moguće realizovati. Ipak, pokušaj je otkrio namjeru, tako da su Lejkersi očigledno u potrazi za jednim od najboljih šutera u NBA ligi. Umjesto Irvinga će pokušati dovesti Janga, sjajnog košarkaša koji ima prosjek od 25.5 postignutih koševa.

Jang je postao vođa Houksa zahvaljujući svojim impresivnim i konstantnim performansama. Trenutno ima petogodišnji ugovor vrijedan garantovanih 215 miliona dolara. Uz pretpostavku da Džejms ne ode u penziju, Lejkersi bi se značajno pojačali ukoliko bi uspjeli uvjeriti Janga da im se pridruži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije