Košarka

Trinkijeri pred Darušafaku: Igra u napadu biće ključna

Trinkijeri pred Darušafaku: Igra u napadu biće ključna
Foto: Tanjug/Arhiva | Trinkijeri pred Darušafaku: Igra u napadu biće ključna

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je da će u meču trećeg kola Top 16 faze Evrokupa protiv Darušafake presudno biti igra u napadu.

Crno-beli poslije dva kola u drugoj fazi EK imaju maksimalan učinak, a utakmicu sa turskim timom dočekuju poslije serije pobjeda.

"Biće tvrda utakmica, veoma su visoki na pozicijama tri,četiri i pet. Dobre su atlete, izvanredno igraju odbranu. Biće veoma važno kako budemo igrali u napadu, moramo igrati pametno i donositi brze odluke u napadu. Darušafaka možda nema velika imena, ali igraju tvrdu košarku i uvek su u stanju da te izbace iz ritma. Gledajući rezultate italijanske lige, Trento je malo "pukao" i naša pobeda tamo više nije tako važna, a to znači da moramo sve iznova. Teška utakmica na strani, odmorni su. Biće mnogo posla", rekao je Trinkijeri pred polazak za Istanbul.

Turski tim posle dva kola u Top 16 fazi ima skor od jedne pobjede i jednog poraza, a trener crno-belih upitan je i šta će biti Partizanove prednosti u sutrašnjem meču.

"Još uvek ih nisam našao. Mislim da će ključno u utakmici biti kako mi napadamo, kakve odluke budemo pravili na terenu. Visoki su i brzi, odlično pokrivaju reket, što znači da moramo da budemo više nego perfektni u spejsingu. Ako imamo dobar spejsing i ako ne zaustavljamo loptu, onda možemo imati neku prednost. To se mora napraviti na terenu", zaključio je Trinkijeri.

Meč između košarkaša Darušafake i Partizana igra se sutra do 18.15 u Istanbulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije