Košarka

Tripl-dabl Jokića, odlični Bjelica i Bogdanović

Tripl-dabl Jokića, odlični Bjelica i Bogdanović
Foto: Tanjug/AP | Tripl-dabl Jokića, odlični Bjelica i Bogdanović

Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su od Portland Trejlblejzersa sa 113:108.

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica imali su dobre partije, ali je ekipa iz Kalifornije ispustila pobjedu i poražena je poslije produžetka.

Bogdanović je meč završio sa 19 poena, pet skokova i isto toliko asistencija, dok je Bjelica imao učinak od 14 poena i 16 skokova.

Sakramento je tokom većeg dijela gubio, ali je u posljednjoj dionici potpuno uspio da preokrene rezultat. Velike zasluge za to idu Bogdanu, koji je u jednom trenutku ima 0/8 iz igre. Ali, skoro sve poene postigao je u 4/4 i ekipa Dejva Jejgera se vratila u život.

Ipak, Kingsi su uspjeli da ispuste +9 na tri minuta do kraja meča. Lilard je poentirao za izjednačenje, dok je Dieron Foks promašio šut za pobjedu.

U produžetku Sakramento nije imao šanse i Portland je nekako iščupao pobjedu.

Badi Hild bio je najefikasniji kod Kingsa s 27 poena, Foks je postigao 13 i više niko (osim Bogdana i Nemanje) nije bio dvocifren u Sakramentu.

Portland je predvodio sjajni Jusuf Nurkić sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada. Lilard je postigao 25, dok je Set Kari ubacio 18.

Sakramento je doživeo 18. poraz u sezoni, dok je Portland ostvario 22. pobjedu.

Košarkaši Denvera pobijedili su Njujork Nikse rezultatom 115:108.

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je partiju zbog koje su mu navijači u "Pepsi centru" skandirali "MVP, MVP, MVP".

Jokić je meč završio sa 19 poena (8/16), 14 skokova, 15 asistencija, tri blokade i jednom ukradenom loptom. Ovo je bio 19. tripl-dabl Nikole u karijeri, a treći ove sezone.

Centar Denvera odigrao je jednu od najboljih utakmica ove sezone i bio je među najzaslužnijima što su Nagetsi uspjeli da slome otpor Niksa.

Jokić je na tri minuta do kraja postigao trojku kojom je Denver otišao na velikih +7 i poslije čega ekipa Dejvida Fizdejla nije uspjela da se vrati.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Malik Bizli sa 23 poena, Pol Milsap je postigao 16, dok je skromno veče imao Džamal Mari (8p i 5as).

U ekipi Njujorka sjajno veče imao je Enes Kanter koji je ostvario učinak od 17 poena i 12 skokova, dok je Kevin Noks postigao poen više. Denver je ostao prvi na Zapadu sa skorom 24/11, dok su Niksi na Istoku pretposljednji i imaju devet pobjeda u 38 mečeva.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije