Košarka

U Laktašima počinje Super kup ABA lige: Osam želja jedan trofej

U Laktašima počinje Super kup ABA lige: Osam želja jedan trofej
Foto: Aba | U Laktašima počinje Super kup ABA lige: Osam želja jedan trofej

Sportska dvorana Laktaši će u naredna četiri dana ugostiti osam najboljih timova iz prošle sezone ABA lige koji će se boriti za trofej Super kupa.

Trofej osvojen prošle godine na inauguralnom takmičenju u Baru brani Cedevita a prvi dan takmičenja sutra otvaraju Mornar i Partizan (18 časova) a potom će snage ukrstiti i Budućnost i domaćin Igokea (20.30). Trijumf na Super Kupu koji je svojevrsna najava nove sezone ABA lige (koja počinje 29. septembra) bi za domaći tim bila potrvrda da su prema nekim procjenama ove sezone imaju jak tim.

"Ove godine napravili smo veliki pomak u formiranju tima i imamo tri igrača iz prošlog sastava te dva mlađa iz naše škole dok su ostali dovedeni i prvi put su ovde. Napravili smo možda jedan od najboljih timova koji su igrali ovde pa u skaldu s tim imamo ambiciju da se borimo za što bolji plasman. Roster obećava da ćemo igrati zavidnu ulogu. Kao domaćini pokušaćemo da pružimo dobar otpor Budućnosti", kazao je Nenad Trajković, trener Igokee.

Budućnost koju sa klupe predvodi Aleksandar Džikić u Laktaše stiže kao aktuleni šampion ABA lige. Strateg Podgoričana kaže da od njegovog tima na početku ne treba mnogo očekivati. 

"Nismo desetkovani već prepolovljeni a tek nakon Laktaša bićemo prvi put zajedno. Još nismo završili sa pravljenejm tima i tek ćemo videti šta nam nedostaje i kako da to popravimo. Prioritet je da ovaj turnir završimo bez povreda", kaže Džikić koji je iskoristio ovu priliku i lično se zahvalio Trajkoviću:

"Hvala ti sve što si utradio za mene 1993. kada si mi promenio život".

Iz redova Partizana i Mornara su oprezni sa očekivanjima kako na turniru u Laktašima tako i što se tiče nove sezone regionalnog takmičenja.

"Iz Španije stižeme sa traumatične turneje i kao i svi timovi nismo kompletni. Da budemo iskreni svi ovde žele da pobede, i mi i Mornar ali i ostale ekipe ali pitanje je koliko ćemo biti u stanju da to povedemo u delo. Mornar nam je 'dužan' tri pobede, biće neizvesno", kazao je Nenad Čanak, trener Partizana.

Četvta pozicija Mornara prošle sezone bila je prijatno osvježenje u ABA ligi a trener Maihajlo Pavićević je svjestan da mnogi očekuju da njegov tim to ponovi.

"Prošle godine smo bili simpatična ekipa, sad će svi da žele da nas pobijede. Što se tiče Super kupa vidimo da domaćin i favoriti žele trofej, a mi nismo u tom položaju jer smo daleko od forme", rekao Pavićević

Neka pobijedi Igokea

Igor Dodik, predsjednik ABA lige poželio je dobrodošlicu svim učesnicima.

"Mornar je dao domaći zadatak svima, a mi ćemo pokušati da to ponovimo i da se u Laktašima i Republici Srpskoj sjajno osjećate. Nadam se da će publika prepoznati značaj i dvorana bude puna svih dana. Želim svima sreću, da pobijedinajbolji, a neka to bude Igokea", rekao je Dodik.

U petak se sastaju Cedevita – Zadar (18) i Crvena zvezda – Olimpija (20.30). Polufinala su u istim terminima u subotu a finale u nedjelju od 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije