Košarka

U Mostaru osnovan Košarkaški klub Velež

U Mostaru osnovan Košarkaški klub Velež
Foto: sportsport.ba | U Mostaru osnovan Košarkaški klub Velež

Mostarsko ime koje u svijetu sporta najviše znači, bez sumnje je Velež. Popularni Rođeni kult su u svijetu fudbala, a decenijama su okupljali i druge sportiste. Od prije desetak dana Veležova porodica bogatija je i za košarkaše.

"Ideja za nastanak K.K. Velež postoji već određeni period, naime K.K. Lokomotiva i O.K.K. Mostar 05 već dugi niz godina dobro rade u omladinskom dijelu i igrali su A2 seniorsku košarku pružajući priliku upravo igračima poniklim u njihovima omladinskim pogonima. Međutim, pojedinačno nisu imali snage da naprave rezultatski iskorak, pogotovo u seniorskoj košarci", kaže trener košarkaša Veleža i poznati mostarski sportski radnik Dženan Šuta.

Nastavlja kako su kvalitetni rezultati fudbalera Veleža, jedinstvo i podrška koja je iskazana u radu UO F.K. Velež, bila vodilja da i košarkaši krenu u objedinjavanje ova dva kolektiva, a ime nije bilo teško izabrati...

"Prva ambicija je stabilizirati klub u organizacionom i igračkom dijelu, dobro organizovati omladinski pogon i po sticanju osnovnih preduslova, isključivo s domaćim igračima pokušati ostvariti plasman u veći rang bh. košarke. Momcima iz omladinskog pogona osigurati kvaitetan i kontinuiran košarkaški razvoj", kaže za Klix.ba Šuta.

Proteklog vikenda odigrana je i prva utakmica u sklopu A2 lige - grupa jug gdje je domaći KK Velež pobijedio KK Iskru iz Bugojna 82:75. Utakmica je igrana pred punom dvoranom u USRC Midhat Hujdur Hujka, vole Mostarci svoj Velež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije