Košarka

U humanitarnom meču u "Boriku" sakupljeno 14.500 KM za liječenje Slobodana Kesića

U humanitarnom meču u "Boriku" sakupljeno 14.500 KM za liječenje Slobodana Kesića
Foto: N.N. | U humanitarnom meču u "Boriku" sakupljeno 14.500 KM za liječenje Slobodana Kesića

BANJALUKA - U košarkaškom humanitarnom spektaklu u Sportskoj dvorani "Borik", koji je odigran s ciljem prikupljanja finansijske pomoći za Slobodana Kesića, pobijedila je humanost. Sakupljeno je 14.500 KM za liječenje Banjalučanina.

Podsjetimo, Kesić je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja izgubio vid i sportski kolektivi u Banjaluci su se uključili u akciju kako bi pomogli sugrađaninu, a među njima je i KK Borac, koji je organizovao humanitarno košarkaško veče kako bi se olakšalo liječenje momku poznatom po ulozi maskote Borka. Ulaznice za ovaj meč su se plaćale četiri KM i, kako su rekli iz Borca, sakupljeno je pomenutih 14.500 KM.

Osim što su učestvovali u humanitarnoj akciji, navijači su ponovo mogli da na djelu vide nekadašnje zvijezde Borca, koje su odmjerile snage sa sadašnjom ekipom "crveno-plavih". U prvom poluvremenu su snage odmjerili juniori Borca i juniorska selekcija reprezentacije Banjaluke, dok su se u drugih 20 minuta na parketu našli aktuelni tim i nekadašnje zvijezde: Saša Vujasinović, Marko Šćekić, Aleksandar Šućur, Bojan Man, Tibor Florjan, Srđan Blanuša, Predrag Čubrilo, Siniša Protić, Bojan Milinović, Gojko Rodić, Saša Vuleta, Mićo Kovačević, Slobodan Plemić, Boris Blagojević, Zoran Ćurguz, Tomica Zirojević. Rezultat oba meča bio je u drugom planu.

"Hvala Banjaluci za nezaboravno veče, sakupili smo 14.500 KM za našeg Slobodana Kesića", navedeno je na zvaničnoj Facebook stranici KK Borac.

Vujasinović, legendarni plejmejker Borca, u izjavi za "MeridianSportBH" istakao je da je bio neobičan osjećaj ponovo istrčati na parket "Borika"

"Kada smo istrčali iz tunela, vratile su mi se slike od prije 17 godina i ranije. Drago mi je da smo, nadam se, ispunili ono zbog čega smo i došli, s obzirom na to da je u pitanju humanitarna akcija, a i da vidim sve ove saigrače, pošto sam sa svima njima u nekoj fazi igrao u Borcu", rekao je Vujasinović.

Tomica Zirojević, koji je u karijeri, izmađu ostalog, igrao za Borac i Igokeu, bio je zadovoljan odzivom publike u ovoj humanitarnoj akciji, ali je izrazio žal što je povod bio baš ovakav.

"Publika je predivna, ali žao mi je što je baš ovo bio povod da se okupi u ovolikom broju. Slobodanu želim da što prije ozdravi", kazao je Zirojević.

Na tribinama Sportske dvorane "Borik", između ostalih, bili su i Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, i Igor Dodik, generalni menadžer KK Igokea.

Humanitarnog karaktera bio je i meč finala fudbalskog Kupa Banjaluka, koji su igrali Borac i Željezničar sport tim. U humanitarnim kutijama se sakuplja novac za liječenje Slobodana Kesića. Trofej u Kupu grada Banjaluka podigrao je Željezničar sport tim, koji je 2:1 savladao "crveno-plave" na Gradskom stadionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije