Košarka

Ubici Marka Ivkovića smanjena kazna

Ubici Marka Ivkovića smanjena kazna
Foto: Društvene mreže | Ubici Marka Ivkovića smanjena kazna

Kadriju Aktašu, ubici navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Turskoj, smanjena je kazna sa 25 na 15 godina zatvora, javljaju tamošnji mediji.

Kazna mu je, u okviru nove presude, smanjena na 15 godina, na osnovu povreda koje je zadobio u incidentu pred utakmicu Evrolige između Galatasaraja i Zvezde u Evroligi, 21. novembra 2014. godine.

Advokati Aktaša su čak zahtijevali da se on pusti odmah na slobodu.

"Iako je Srbima bilo zabranjeno da dođu na meč, došli su autobusima, sa oštricama u rukama. To su vidjela i stručna lica. Klijent je odreagovao u samoodbrani i bio zatvoren u kaznenoj ustanovi. Odležao je svoje, zahtijevamo njegovo otpuštanje",  istakli su advokati Ivkovićevog ubice.

I sam Aktaš se na suđenju obratio.

"Ja sam proveo u zatvoru osam godina. Napala su me tri-četiri čovjeka. Imao sam džepni nož u ruci, a želio sam da ubodem jednog u nogu dok sam ležao na zemlji. Sjećam se da sam zamahnuo nožem prema žrtvi. Zubi su mi bili polomljeni. Moje dijete je išlo u četvrti razred osnove škole tada, a sada već studira na univerzitetu. Rekao sam porodici da želim da ih vidim i zahtijevam da budem otpušten", rekao je Aktaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije