Košarka

Ubjedljiv poraz Igokee u Sloveniji

Ubjedljiv poraz Igokee u Sloveniji
Foto: KK Igokea | Ubjedljiv poraz Igokee u Sloveniji

Veoma loš meč odigrali su košarkaši Igokee na gostovanju Olimpiji, pa ne čudi ubjedljiv poraz u "Stožicama", 92:69 (24:12, 24:21, 26:19, 18:17).

Osim neuspjeha u Ljubljani, za brigu treneru Aleksandrovčana Draganu Nikoliću je i ubjedljiva razlika od 23 poena, kojom je slovenački tim "poništio" poraz iz Laktaša (105:115), pa će u slučaju da ekipe ligaški dio sezone završe sa istim brojem bodova, Slovenci biti u prednosti.

Ovim porazom Igokea je pala na pretposljednje mjesto na Jadranu, koje na kraju sezone vodi u doigravanje za opstanak u ABA ligi.

Do kraja sezone, "igosi" će još igrati kod kuće protiv Mornara i Zadra, dok će između ova dva meča gostovati Partizanu.

Mnogo toga moglo bi zavisiti i od duela posljednjeg kola u Novom Mestu, gdje će Krka biti domaćin Olimpiji.

Aleksandrovčanima apsolutno ništa nije polazilo od ruke. Osim samog početka, kada su u nekoliko navrata imali prednost, veći dio utakmice domaći su kontrolisali i na kraju zabilježili više nego ubjedljivu pobjedu.

Jedini raspoložen u timu gostiju bio je Danilo Anđušić, koji je odigrao meč sezone ubacivši 21 poen, dok je jedini sa dvocifrenim učinkom bio još Marko Luković (11 poena).

Olimpiju je do trijumfa predvodio Luka Šamanić, koji je potpuno "eksplodirao" u posljednjoj četvrtini i sa nekoliko atraktivnih zakucavanja dizao publiku na noge. Postigao je 18 poena, te dodao osam uhvaćenih lopti, dok su još četiri igrača ubacila više od 10 poena.

Jan Špan meč je završio sa 14 poena i odličnih devet asistencija, Marvin Džouns dodao je jedan manje, Aleksandar Lazić postigao je 12, a Mirza Begić 11 poena.

(Mondo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije