Košarka

Ulični basket od petka do nedjelje u Banjaluci

Ulični basket od petka do nedjelje u Banjaluci
Foto: N.N. | Ulični basket od petka do nedjelje u Banjaluci

​Tradicionalna kulturno-sportska manifestacija takmičenje u uličnom basket 21. godinu zaredom održaće se 14. i 15. i 16. juna na platou ispred Narodnog pozorišta RS, na specijalnom basket terenu za igru.

Oficijelni naziv je FIBA 3x3 Quest Banjaluka 2019, a u sklopu turnir biće održana i 3x3 košarka u kolicima u petak u kasnim poslijepodnevnim časovima

Mini basket 3x3 turnir (2006. godište i mlađi) biće održan u subotu, a glavni turnir senior Quest Open BiH, a koji se boduje za Ligu Republike Srpske je u nedelju i igraće se cijeli dan od ranih jutarnjih sati.

"Na našem seniorskom, po tradiciji turniru, učestvuju ekipe iz Top selekcije 3x3 World Toura iz regije iza ovo takmičenje vlada veliko interesovanje", saopštili su organizatori.

Takođe, pored seniorskog basket turnira posebno je naglašen akcenat socijalizacije djece sa posebnim potrebama i sportista invalida, kao i edukacija sportista.

"Takmičenje u uličnoj košarci tokom 20 godina podarilo je Banjaluci, ali i BiH veliki broj košarkaša, na što smo kao organizator veoma ponosni", naveli su.

Pokrovitelji uličnog basketa je Kabinet Predsjednika Republike Srpske, Ministarstvo porodice-omladine i sporta i Grad Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije