Košarka

Unikahi Evrokup i plasman u Evroligu

Unikahi Evrokup i plasman u Evroligu
Unikahi Evrokup i plasman u Evroligu

Košarkaši Unikahe savladali su Valensiju 63:58 i sa 2-1 u seriji trijumfovali u finalu Evrokupa. Osim trofeja, tim iz Malage dobio je i plasman u Evroligu.

Unikaha je bila na koljenima pred posljednjih deset minuta meča, Valensija je vodila 56:43, a onda je uslijedio debakl domaćina.

Šest propuštenih napada na +8, devet promašenih trojki u nizu, svega četiri poena za deset minuta, omogućili su gostima seriju 18:0 za preokret koji su odbranili sa penala u posljednjih 20-ak sekundi.

Unikaha se tako vratila u Evroligu poslije godinu dana pauze, a jedan od najzaslužnijih za to bio je srpski košarkaš Nemanja Nedović. 

Iako u finalu nije bio na svom uobičajenom nivou, postigao je šest poena uz četiri asistencije, overio je trijumf sa linije za slobodna bacanja. 

Osim njega, trofej sa Unikahom je osvojio i Dejan Musli, koji je već neko vrijeme van parketa zbog povrede. 

Najefasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Alberto Dijas sa 12 poena, a najbolje ga je pratio Džamar Smit sa devet, dok je osam ubacio Alen Omić. 

Valensiju je nosio Bojan Dubljević sa 16 poena uz šest skokova, ali crnogorski košarkaš nije imao pravu podršku sigrača. 

Unikaha je prvi put osvojila Evrokup.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije