Košarka

Uspostavljena saradnja dva kluba, Borac neće biti filijala Igokee

Uspostavljena saradnja dva kluba, Borac neće biti filijala Igokee
Foto: N.N. | Uspostavljena saradnja dva kluba, Borac neće biti filijala Igokee

Košarkaški klubovi Borac i Igokea potpisali su četvorogodišnji ugovor o sportskoj saradnji, koji kako je navedeno ima za cilj unapređenje košarke u Republici Srpskoj.

Iz obostranu želju oba kluba da se saradnja nastavi na duže staze istaknuto je da će ovo biti saradnja dva ravnopravna kluba i da Borac neće biti filijala Igokee.

"Ideja postoji već nekoliko godina sa ciljem da unaprijedimo košarku u Banjaluci i RS. Hvala ljudima iz Borca koji su prepoznali kvalitet ove saradnje i prihvatili podršku i pomoć koja će se izraziti u finasijskoj, infrastrukturnoj i drugoj saradnji. Promašli smo zajedničke interese a svima nam je želja da Borac približimo ABA 2 ligi i da mladim igračima obezbijedimo što je moguće bolje uslove za razvoj. Imamo saradnju i Bratuncem, Leotarom i Mladosti iz Mrkonjić Grada a sve sa ciljem ti klubovi naprave u budućnosti jedan korak naprijed i dođu u priliku da se plasiraju u regionalnu ligu”, rekao je Igor Dodik, generalni menadžer Igokee.

Tibor Florijan, direktor Borca, slaže se da je ovo veliki korak ka razvoju košarke.

"Komunikacija postoji nekoliko godina. Ovaj sporazum je potpisan za dobrobit košarke, da što više popularizujemo košarku u Banjaluci i da se ona vrati nekadašnjem nivou", rekao je Florijan.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije