Košarka

Vanredna sjednica KS BiH u subotu, Radnik istupio iz lige

Vanredna sjednica KS BiH u subotu, Radnik istupio iz lige
Foto: KS BIH | Vanredna sjednica KS BiH u subotu, Radnik istupio iz lige

Vanredna sjednica Skupštine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine biće održana u subotu u Sarajevu.

Na skupštini bi trebala biti potvrđena dva nova člana Upravnog odbora KS BiH koji će zamijeniti Mirzu Teletovića i Feđu Jovanovića, koji su ranije podnijeli ostavke.

Istog dana će biti održana i sjednica Upravnog odbora KS BiH u novom sastavu, na kojoj će biti određen termin početka Prvenstva BiH za košarkaše i košarkašice. Nakon toga, biće upriličen sastanak s predstavnicima klubova te žrijebanje parova za novu sezonu najvišeg ranga bh. košarke.

Košarkaški klub Radnik iz Bijeljine je u srijedu potvrdio da naredne sezone neće igrati Ligu BiH, a kao razlog za ovaj potez je naveo "neažurnost i neorganizovanost Košarkaškog saveza BiH".

"Iako je već oktobar, još nije poznato ni kada počinje liga, niti koji klubovi i koliko će ih u njoj učestvovati. Zanimljivo je da postoji mogućnost da ove sezone u Prvenstvu BiH nastupe klubovi koji su prošle godine ispali iz ovog ranga takmičenja, čime se nesumnjivo postavlja pitanje regularnosti i svrsishodnosti učešća. Nepoznanica kada će i pod kojim uslovima početi sezona znatno utiče i na finansijske planove kluba, tako da bi bilo krajnje neodgovorno i neozbiljno u ovakvim okolnostima započeti takmičenje. Osim toga, Grad Bijeljina i dalje nema odgovarajuće infrastrukturne uslove za profesionalne sportiste, a oni se najprije odnose na nedostatak sportske dvorane i termina za treniranje, što dodatno otežava situaciju. Dok nadležni ne naprave iskorak i ne unaprijede sportski ambijent, Košarkaški klub Radnik će u narednom periodu akcenat staviti na još kvalitetniji rad sa mlađim igračima, koji će u nastupajućoj sezoni dobiti priliku da se košarkaški razvijaju u Prvoj i Drugoj ligi Republike Srpske. Naš klub još jednom upućuje veliki zahvalnost svima koji su nam u prethodnom periodu pružali podršku, u nadi da će tako ostati i ubuduće, s ciljem stvaranja što boljih uslova za bavljenje sportom, a naročito zdravog razvoja naših najmlađih”, piše u saopštenju KK Radnik..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije