Košarka

Vesić: Kandidovaćemo ponovo Beograd za Fajnal for 2020.

Vesić: Kandidovaćemo ponovo Beograd za Fajnal for 2020.
Foto: N.N. | Vesić: Kandidovaćemo ponovo Beograd za Fajnal for 2020.

Beograd će se kandidovati za završnicu košarkaške Evrolige 2020. godine i predložiti organizatorima takmičenja da glavni grad Srbije dobije organizaciju završnih turnira na tri godine, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Učesnici sinoć završenog Fajnal fora kažu da je ovo bio najbolje organizovan turnir, sa najboljom atmosferom, bez ijednog incidenta. Verujem da ćemo imati već 2020. ponovo završni turnir, rekao je Vesić za tv Prva.

On je uvjeren da je Beograd pravo mjesto za završnice turnira i naglasio da Beograd za to ima podršku predsjednika Srbije i Vlade Srbije.

Prema njegovim riječima, na završnicu turnira Evrolige u Beogradu, koji je okončan sinoć, došlo oko 15.000 stranih turista, a u Beograd se za četiri dana "slilo" između 18 i 20 miliona evra.

To što je Beograd bio domaćin Fajnal fora Evrolige bio je pravi potez, rekao je gradski mendžer i istakao da je organizacija turnira bila važna i za imidž grada, jer je slika iz Beograda išla u više od 200 zemalja svijeta.

- Ovakvi događaji važni su za razvoj sportske infrastrukture, jer je dodatno uređena Arena. Nastavićemo sa politikom da svake godine imamo veliki sportski događaj u Beogradu - rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije