Košarka

Vlada KS spasava odlazak "zmajica" na SP

Vlada KS spasava odlazak "zmajica" na SP
Foto: KS BiH | Vlada KS spašava odlazak "zmajica" na SP

Vlada Kantona Sarajevo će izdvojiti 150.000 KM za odlazak ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Australiji, potvrdio je na društvenim mrežama Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda koja čini vladajuću koaliciju u KS.

Iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas su saopštili da u ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM. Ukoliko KS BiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku "zmajica" na SP u predviđenom terminu, uslijediće kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.

"Vlada Kantona Sarajevo će izdvojiti potrebna sredstva (150.000 KM) za odlazak naše ženske košarkaške reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Zmajice su zaslužile i mnogo više od toga!", napisao je na društvenim mrežama Konaković.

“Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje. Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu. Od obećanja i statusa po društvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KS BiH, zasad nemamo ništa. Ni marke. Zato upućujemo posljednji apel da nam se izađe u susret, inače ćemo biti suočeni sa katastrofalnim posljedicama”, rekao je danas Amer Čolan, generalni sekretar KS BiH, nakon čega je uslijedila reakcija iz Vlade Kantona Sarajevo iako je riječ o državnoj reprezentaciji koja bi prije svega trebala biti u nadležnosti viših nivoa vlasti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije