Košarka

Vlada TK podržala bh. košarkaške

Vlada TK podržala bh. košarkaške
Foto: KS BiH | Vlada TK podržala bh. košarkaške

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona biće pokrovitelj domaćinstva kvalifikacione utakmice između košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine i Francuske, na startu kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Dogovoreno je to na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića sa predstavnicima Košarkaškog saveza BiH i Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.

Utakmica će se igrati 26. februara u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“.

Premijer Halilagić je u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime izrazio dobrodošlicu Košarkaškom savezu BiH i reprezentativcima u Tuzlu i Tuzlanski kanton.

„Kao i više puta do sada, svaki puta sa velikim ushićenjem dočekujemo naše reprezentativce, bilo o kojem sportu da se radi. Imajući u vidu da je Tuzla posebno poznata kada je u pitanju podrška i atmosfera na košarkaškim utakmicama, ljubav prema reprezentaciji, atraktivnost našeg protivnika, te važnost samog duela, domaćinstvo ovog susreta nam čini posebnu privilegiju. Po našoj, sada već ustaljenoj praksi, Vlada Tuzlanskog kantona će podržati Košarkaški savez, kako u finansijskom, tako i u drugim aspektima organizacije ovog meča“, kazao je danas premijer Halilagić.

Ministar kulture, sporta i mladih TK Damir Gazdić istaknuo je da Vlada Tuzlanskog kantona zadnjih godina pokazuje poseban sluh za razvoj sporta.

„Uz kontinuirano povećanje sredstava za podršku razvoja sporta, što je planirano i ovogodišnjim budžetom, ove godine, u cilju povećanja transparentnosti postupka dodjele sredstava za podršku sportu, uskoro objavljujemo registar sportskih organizacija na području Kantona, te uvodimo i dvostepenost u odlučivanju pri dodjeli sredstava podrške. Sve to pokazuje da s ponosom ulažemo u sport i sportsko – pedagoški  rad sa mladima, ali i da uvodimo više reda u ovu oblast“, kazao je Gazdić.

Član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Aid Berbić se ovom prilikom u ime Košarkaškog saveza zahvalio na iskazanoj spremnosti za podršku, dosadašnjim ulaganjima Vlade TK u sport.

U ime Košarkaškog saveza BiH današnjem sastanku prisustvovao je i trener u košarkaškoj reprezentaciji BiH Gordan Firić, te generalni sekretar Sportskog saveza TK Jadran Lasetović.

Reprezentativci su sa okupljanjem u Tuzli počeli juče, a kvalifikacioni ciklus se otvara susretom u Nikoziji proitiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku pred publikom u tuzlanskom Mejdanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije