Košarka

Vladari planete u 3x3 basketu u Banjaluci

Vladari planete u 3x3 basketu u Banjaluci
Foto: Dražan Pozderović | Vladari planete u 3x3 basketu u Banjaluci

Najbolja ekipa u 3x3 basketu na planeti, višestruki svjetski i evropski šampioni reprezentacija Srbije došla je danas uz posjetu Banjaluci.

Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorovića, Marko Savić, Mark Ždero (sada selektor reprezentacije Srbije)... osvojili su sve što se u ovom sportu osvojiti može kako na reperezentativnom tako i na klupskom planu.

Prva stanica bio je Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci a član ekipe Novog Sada kaže da se ovdje osjećaju kao da su kod kuće.

"Lijepo nam je na ovim prostorima, ljudi nas vole i kod naše kuće. Došli smo da se družimo, ispromovišemo terene i razmjenimo iskustva", kazao je Savić.

On je bio dio ekipe koja je prošle godine u Debrecinu osvojila Evropsko prvenstvo a godinu ranije i Svjetsko prvenstvo jedino što nedostaje je olimpijsko zlato. Basket 3x3 je postao član olimpijske porodice i ako naredne godine budu održane OI u Tokiju (pomjerene sa 2020. na 2021.) srpski tim će biti prvi favorit za najviše postolje.

"Nažalost zbog cele situacije sve pomereno ali spremamo se za OI. Nama je uvek najteže pošto na svako takmičenje idemo kao favoriti i svi žele da nas pobede ali to je pritisak sa koji moraš da se nosiš. Smatram da smo mi najbolji i da imamo velike šanse za medalju i još ako bude zlatna to će biti sjajno", dodaje Savić .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije