Košarka

Von osigurao opstanak Igokei

Von osigurao opstanak Igokei
Foto: N.N. | Von osigurao opstanak Igokei

Košarkaši Igokee izborili su opstanak u ABA ligi trijumfom nad Krkom 92:82. Trener Dragan Bajić tako je uprkos svim problemima koje je imao nakon preuzimanja ekipe, uspio da ostvari prvi cilj, a sad će imati šansu da još poprave svoju poziciju na tabeli.

Igokea je sjajno otvorila meč i nakon rezultata 10:10 stekla 11 poena viška (30:19) na kraju prvog perioda. Tim iz Laktaša je bio odličan u šutu za tri poena, gdje je ubacio svih sedam pokušaja, a briljirao je Rašad Von, koji je pet puta pogodio.

U drugoj četvrtini Krka je pokazala koliko je žilava ekipa.  Malo-pomalo i vratili su se u meč kažnjavajući sve greške domaćih. Slovenački predstavnik je nastavio sa dobrom igrom i u trećem dijelu pa je u finišu ovog period prešao i u vođstvo.

Posljednja četvrtina donijela je dramu. Igokea je na startu napravila seriju 10:0 i prešla u vođstvo 77:68. Međutim, Krka se još jednom vratila u meč . Pri rezultatu 79:70 prave seriju 7:0 nakon koje je Dragan Bajić tražio tajm-aut. Đorđe Simeunović je novom trojkom odbio ova napad Slovenaca, a zatim je Majk Grin sa linije slobodnih bacanja riješio dileme.

U pobjedničkom timu Rašad Von je ubacio 34 poena (8 od 12 za tri poena), dok je Majk Grin dodao 16. Kod Krke Ivan Ramljak je imao 18, a Marko Jošilo poen manje.

Rezultati by SofaScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije