Košarka

Voriorsi kroz dramu do 3-1, Boston izjednačio protiv Milvokija

Voriorsi kroz dramu do 3-1, Boston izjednačio protiv Milvokija
Foto: Tanjug/AP | Voriorsi kroz dramu do 3-1, Boston izjednačio protiv Milvokija

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Memfis i drugi put na svom terenu i došli do prednosti od 3-1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. Voriorsi su savladali grizlise rezultatom 101:98 i sada su na korak od plasmana u finale, dok je u drugom meču dana Boston napravio brejk u Milvokiju (116:108) i izjednačio na 2-2 u seriji.

Dramatična utakmica viđena je u San Francisku i ponovo su "ratnici" izašli kao pobjednici, iako na drugoj strani nije bilo povrijeđenog Dža Morenta.

Ipak, Memfis je pokazao kao i u većem dijelu sezone da može bez najboljeg igrača i vodio do samog finiša susreta.

Međutim, tada je Stef Kari režirao preokret, a domaćini ovjerili trijumf sa linije za slobodna bacanja.

Ekipa Stiva Kera katastrofalno je šutirala za tri poena, pogodila samo devet šuteva iz 37 pokušaja (24,3%), ali je na "mišiće" došla do pobjede i potvrdila zašto je jedan od favorita za osvajanje šampionskog prstena.

Spomenuti Kari je bio najefikasniji sa 32 poena (10/25 iz igre, 4/14 trojke, 8/9 penali), uz pet skokova i osam asistencija, a pratio ga je Endru Vigins sa 17 poena. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica nije dobio priliku da zaigra.

Na drugoj strani istakao se Džeren Džekson junior sa 21 poenom, dva više od Tajusa Džonsa.

Rezultat je sada 3-1, serija se vraća u Memfis, gdje će Golden Stejt imati prvu meč loptu za prolazak u finale.

U drugoj utakmici noćašnjeg programa, Boston je napravio brejk protiv Milvokija, pobijedio rezultatom 116:108 i došao do 2-2 u polufinalu Istoka.

Viđena je još jedna neizvjesna utakmica dva izjednačena tima koja su se smjenjivala u vođstvu. Baksi su u dva navrata imali dvocifreni višak, ali nisu uspjeli da ga zadrže i Seltiksi su furioznom četvrtom četvrtinom prelomili susret.

U njoj su ubacili čak 43 poena, a najefikasniji je na kraju bio Džejson Tejtum sa 30 poena, 13 skokova i pet asistencija, dok je isti broj proena zabilježio i Al Horford.

Milvokiju nije bila dovoljna ni monstruozna partija Janisa Adetokumba, koji je duel završio sa 33 poena, 18 uhvaćenih lopti i pet uspješnih dodavanja.

Dvije ekipe sada putuju u Masačusets gdje će Boston biti domaćin u petom meču polufinalne serije.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije