Košarka

Vrbas silan na startu

Vrbas silan na startu
Foto: N.N. | Vrbas silan na startu

Košarkaški klub invalida Vrbas pobjedom je otvorio kvalifikacioni turnir Evrolige 3, koji se u petak i subotu održava u Banjaluci, a prva "žrtva" višestrukog osvajača regionalne NLB lige i šampiona BiH bio je Turk Sel, koji je nadigran sa 81:62.

Samo je početak utakmice pripao Turcima, koji su u nekoliko navrata vodili sa tri-četiri poena razlike, a onda se domaća ekipa probudila, preuzela vođstvo, koje do kraja meča nije ispuštala.

Na kraju je na semaforu bilo +19 za Banjalučane, kod kojih su se na ovom meču istakli Ademir Demirović sa 22 poena, po 18 su postigli Elvir Modronja i Ante Štimac, dok je Mufid Čejvan zabilježio 16 poena. U poraženom sastavu najefikasniji bio je Murat Ekši sa 29 poena, a Ahmet Akdeniz ubacio je 17 pogodaka.

U drugom meču austrijski Flink Stones Austrija je sa 53:46 nadigrao francuski Handi Sud Marsej. Nakon toga na programu su bili mečevi Turk Sel - Paktum Kilce, Handi Sud - Vrbas, a program prvog dana turnira je okončan susretom Paktum Kilce - Flink Stons. U subotu na parket prvi izlaze Handi Sud - Turk Sel (devet časova), a nakon toga igraju Flink Stons - KKI Vrbas (11.15), Paktum Kilce - Handi Sud (13.30), Turk Sel - Flink Stons (15.45) i KKI Vrbas - Paktum Kilce (18) nakon čega će biti poznato ko je pobjednik turnira i ko putuje na fajnal for u Španiju.

Turnir koji organizuje KKI Vrbas u sportskoj dvorani "Borik", u kojem osim domaćina nastupaju ekipe iz Turske, Francuske i Austrije, u petak je otvorio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekavši da Banjaluka godinama podržava sport lica s invaliditetom.

"Nekoliko puta smo bili uspješni domaćini međunarodnih košarkaških takmičenja za košarkaše u kolicima, zahvaljujući dobrim rezultatima KKI Vrbas. Nadam se da naši košarkaši mogu da ostvare dobar rezultat i plasiraju se na završni turnir Evrolige, a vjerujem da ćemo biti dobri domaćini", rekao je Radojičić.

Zoran - Moka Slavnić, proslavljeni košarkaš i promoter turnira, pozvao je sve Banjalučane da dođu na turnir i podrže košarkaše.

"Ovo je više od igre, više od sporta, kao kad je Jugoslavija pobeđivala Ruse. Nisu to bile samo pobede na sportskom terenu, nego i mnogo više od toga. Ovo ovde ko razume shvatiće šta je život, ko ne razume, ne vredi da mu se objašnjava", kazao je Slavnić.

Promoteri takmičenja su trener i igrač KK Igokea, Dragan Bajić, odnosno Vuk Radivojević, a pokrovitelj turnira je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije