Košarka

Vrbas spreman za sve izazove

Vrbas spreman za sve izazove
Foto: N.N. | Vrbas spreman za sve izazove

Pripreme za kvalifikacioni turnir Evrolige 3, koji će biti održan u Banjaluci 9. i 10. marta ove godine, idu po planu i u završnoj su fazi. Organizacija je već 90 odsto riješena, od dvorane, preko smještaja, pa do prevoza, kazali su iz Košarkaškog kluba invalida Vrbas, koji je učesnik i domaćin ovog sportskog događaja.

Osim višestrukog osvajača regionalne NLB lige Vrbasa, na turniru u Sportskoj dvorani "Borik" učestvovaće turski Turk Sel, francuski Handi Sudi Marselj i austrijski Flink Stons i poljski Paktum Kilce. Pobjednik ovog turnira i najbolji timovi sa kvalifikacionih turnira u Grčkoj i Italiji biće učesnici fajnal fora u Španiji.

Organizacija ovakvog turnira bila je zahtjevan zadatak za Vrbas, ali kako navodi predsjednik kluba Marinko Umičević, sve će biti spremno.

"U trci za domaćina smo pobijedili Marselj i Beč. Iako se nekad zbog obimnosti i zahtjevnosti posla oko organizacije zapitamo šta nam je sve ovo trebalo, znamo da nismo pogriješili. Ovo je velika stvar kako za Vrbas, tako i za Banjaluku, koju ćemo i na ovaj način predstaviti kao istinski grad sporta", kaže Umičević i dodaje:

"Pozivamo publiku i navijače da dođu, njihova podrška nam je jako važna. Doći će nam i slavni Zoran - Moka Slavnić, koji će nam biti specijalni gost. Poziv smo uputili i Bori Stankoviću, počasnom predsjedniku FIBA i članu Kuće slavnih, ali nažalost zbog zdravstvenih razloga i tereta godina nije u mogućnosti da dođe."

Umičević je kazao da je predsjednik Organizacionog odbora turnira Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, a pokrovitelj Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

"Iskoristićemo ovu priliku da se pobratimimo sa Košarkaškim klubom Igokea, a kapiten šampiona BiH Vuk Radivojević i trener Dragan Bajić su promoteri turnira Evrolige", ističe Umičević.

Igor Ignjatović, kapiten Vrbasa i generalni menadžer turnira Evrolige u Banjaluci, kaže da su u skladu sa mogućnostima uradili sve što je potrebno da turnir bude uspješan i da su ostale da se usklade još neke sitnice oko tajminga ceremonije otvaranja i zatvaranja turnira i još neke administrativne stvari.

"Drago mi je što je naš poziv za podršku i pomoć u organizaciji imao pozitivan odjek. Sportska dvorana 'Borik' na čelu sa Manojlom Zrnićem nam je izašla u susret sa terminima za mečeve, ali i za treninge i što se toga tiče, tu sve zaista funkcioniše kako treba. Uz nas su i Košarkaški savez RS i sudijska organizacija pa ćemo za turnir imati sva potrebna službena lica", kazao je Ignjatović.

Prvi test 9. marta za košarkaše Vrbasa biće turski Turk Sel, ekipa sa budžetom koji je za banjalučki klub u ovom trenutku čista fantazija, ali domaćin se ne predaje.

"Spremamo se i bićemo spremni kada turnir počne. Mnogo puta smo izlazili kao pobjednici iz duela sa mnogo jačim ekipama od nas. Neće biti lako, ali želimo na završni turnir u aprilu u Španiji", dodao je Ignjatović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije