Košarka

Vrhunski Јokić i Nagetsi porazili Minesotu u presudnom duelu za vrh Zapada

Vrhunski Јokić i Nagetsi porazili Minesotu u presudnom duelu za vrh Zapada
Foto: Tanjug | Vrhunski Јokić i Nagetsi porazili Minesotu u presudnom duelu za vrh Zapada

Denver nagetsi su savladali Minesota timbervulvse 116:107 u "Bol areni", predvođeni Nikolom Јokićem sa 41 poenom, 11 skokova i sedam asistencija.

Iako je za Nikolu Јokića ovo bio samo jedan običan meč, generalno gledano je imao ogroman značaj.

Nagesti su slavljem nad divizijskim rivalom Timbervulvsima prešli na prvo mjesto Zapada, što znači prednost domaćeg terena do velikog finala.

Minesota je došla spremna i motivisana, ali bez Karla-Entonija Taunsa u Denver. Gosti su vodili tokom druge i trećeg perioda sve do same završnice, kad Nagetsi čine seriju 9:1 za uspostavljanje prednosti 83:81 poslije 36 minuta.

Nikola Јokić je u tom itnervalu preuzeo loptu i ubacio 15 poena od 34 timska. Na početku četvrte dionice se opet postavilo pitanje kako će Nagetsi sa Јokićem na klupi? Sve je ispalo dobro po domaćina. Prednost je rasla i "Džoker" se odmarao.

Po povratku najboljeg igrača su stekli sigurno vođstvo za miran finiš.

U posljednjem meču regularne sezone kod kuće, Јokić je upisao 41 poen, 11 skokova i sedam asistencija sa fenomenalnih 16/20 iz igre.

Džamal Mari ga je pratio sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencija. Majkl Porter DŽunior je bio treći dvocifreni kod Nagetsa sa 18 poena i osam skokova.

Entoni Edvards je poslije partije od 51 poen došao u Denver i ubacio 25 poena za Minesotu. Od saigrača mu je najbliži bio Majk Konli sa 19 poena.

Nagetsima slede gostovanja protiv autsajdera San Antonija i Memfisa do kraja sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije