Košarka

Vujošević: Potreban mi je insulin, ali i košarka

Vujošević: Potreban mi je insulin, ali i košarka
Foto: Ilustracija | Vujošević: Potreban mi je insulin, ali i košarka

"Pokušaću da sve ovo što se desilo pretvorim u mudrost, da se dobije na smirenosti. Emocija se prenese na ekipu, da igram s njima. Tako može posao da se radi, ali moram da mislim i na sebe i na svoju familiju. Moram da dam određeni nivo insulina da bih živeo, a tako mi je potrebna i košarka", rekao je je Vujošević, selektor košarkaške reprezentacije BiH.

Nakon višemjesečne bitke za zdravlje Vujošević je govorio u Pressingu za N1 televiziju o svom sadašnjem zdravstvenom stanju i mnogim drugim temama.

Rekao je da je njegova zdravstvena situacija dosta složena.

"Pa da kažem da sam dosta dobro, moja zdravstvena situacija je dosta složena, jer sam rano dobio dijabetes 2, upoznao ga kako ne treba da se upoznaje. Nemo, tiho radi i razara krvne sudove. Nisam obraćao previše pažnje da je tretiram kako treba. Bavim se košarkom sa velikom emocijom, ubrzalo je to posledice. Došlo je do oslabljenog rada bubrega, kao posledica toga - idem dva puta nedeljno na dijalizu, cilj mi je da uradim transplantaciju da povećam cilj života", ističe Vujošević i dodaje:

"Na nekoj utakmici, u Zenici protiv Švedske sam na poluvremenu šutnuo nogom stol maserski, i nisam osetio bol. I taj udarac je bio takav i naišao je na krvne sudove i krenula je gangrena. Shvatio sam da moram pred zadnju utakmicu da ostavim reprezentaciju da bi joj se vratio. Nije lako bilo da odem, ali situacija je bila takva".

Vraća li se košarkaškim bitkama, na klupu BiH?

"Ako se ne desi nešto što se ovog momenta čini da nema šanse da se desi - biću tu. Uz određene mere opreza, kada je u pitanju rana, taj prst ne utiče ni na statiku, ni na mehaniku. Situaciju sam iskoristio da regulišem i druge probleme. Ta situacija me na neki način opametila. Košarka mi je neophodna da bi kvalitetno živeo, a moram to da radim na drugi način, sa puno više samokontrole i manje emocija", istakao je Duško Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije