Košarka

Vujoševiću amputiran prst lijeve noge

Vujoševiću amputiran prst lijeve noge
Foto: Ilustracija | Vujoševiću amputiran prst lijeve noge

Dušku Vujoševiću, selektoru muške seniorske reprezentacije BiH, danas je anputiran gangrenozni prst na lijevoj nozi i on se nalazi se u Kliničkom centru u Beogradu.

Vujošević se nakon hirurškog zahvata osjeća dobro, a javnosti u Bosni i Hercegovini poručuje da će voditi reprezentaciju u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, objavljeno je na zvaničnom sajtu košarkaške reprezentacije BiH.

“Celokupan trud ljekara koji su me lečili do sada je dao određeni rezultat. Upala je bila sanirana i lokalizovana, ali ne i izlečena. Na levoj nozi na domalom prstu je ostao gangrenozni proces i kako bi se umanjio rizik od eventualnih komplikacija, danas je odrađena amputacija tog prsta. To ne remeti ni mehaniku ni statiku. Zahvat je radio profesor Laza Davidović na Kliničkom centru. Danas sam primljen i odmah je odrađena amputacija. Očekuje se da će oporavak trajati koliko je uobičajeno za ovakve slučajeve. Ono što je sigurno jeste da neću moći da učestvujem na trenerskom seminaru KS BiH, koji je zakazan za 13. oktobar. Ja se osećam dobro i očekujem da će oporavak ići po planu. I naravno, očekujem da ću voditi bh. reprezentaciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. Godine”, poručio je Vujošević odmah nakon amputacije.

Duško Vujošević je prst povrijedio nakon utakmice sa Švedskom u Zenici, a zbog komplikacija nije putovao sa reprezentacijom u Armeniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije