Košarka

ŽRK Borac osudio govor mržnje čelnika ŽKK Mladi Krajišnik

ŽRK Borac osudio govor mržnje čelnika ŽKK Mladi Krajišnik
Foto: Facebook | ŽRK Borac osudio govor mržnje čelnika ŽKK Mladi Krajišnik

​Ženski rukometni klub Borac osudio je postupak i govor mržnje objavljen na zvaničnom portalu ženskog košarkaškog kluba Mladi Krajišnik poslije izgubljenog finala Kupa Republike Srpske od ŽKK Orlovi.

Na stranici "malenih" osvanula je "čestitka" rivalu uz riječi da su rivake "legija stranaca i starica, te promoterke LGBT pokreta".

Iz ŽRK Borac osudili su ovaj stav.

"Kako je već poznato naš klub je u prošlosti pokretao akcije za zaustavljanje necivilizovanog ponašanja na tribinama, dojelio sportsku opremu protivnicima, davao podršku humanitarnim akcijama i raznim drugim akcijama koje su imale za cilj popularizaciju sporta i svega humanog i dobrog u našem društvu. Jednostavno ne možemo ostati nijemi na ovakve izjave jednog, nazovi sportskog radnika, koji vrijeđa sve žene po raznim osnovama, te pozivamo sve sportske klubove u državi kao i institucije sistema i nevladine organizacije koje se bave zaštitom prava žena da se najoštrije osudi ovakvo ponašanje neodgovornog pojedinca. Pokažimo da smo svi sportisti jedna porodica i zaštitimo "Orlice" danas jer će sutra u njihovoj poziciji biti možda i vaše dijete", stoji između ostalog u saopštenju ŽRK Borac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije