Košarka

Za put u Španiju treba 50.000 KM

Za put u Španiju treba 50.000 KM
Foto: N.N. | Za put u Španiju treba 50.000 KM

Košarkaški klub invalida Vrbas još jednom je zahvalio na velikoj podršci i pomoći pruženoj tokom organizacije i osvajanja kvalifikacionog turnira Evrolige 3 u Banjaluci i još jednom pozvao sve gradske, republičke i državne faktore da mu pomognu da osvjetla obraz bh. košarke u kolicima u Španiji.

"Ponosan sam na svoje igrače koji su ispisali još jednu blistavu stranicu istorije našeg kluba, a Banjaluku su predstavili u najboljem mogućem svjetlu i zato je obaveza svih nas da im obezbijedimo da uzdignute glave odu u Španiju", izjavio je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas, i dodao:

"Put u Španiju je dug i skup, kotizacija po igraču je 240 evra. Tražimo najjeftinije opcije, razmišljali smo i da idemo autobusom, ali to bi bilo pravo mučenje. Za nastup u završnici Evrolige treba nam oko 50.000 KM".

Banjalučki tim je proteklog vikenda trijumfovao na turniru i izborio plasman na fajnal for Evrolige 3, koji će od 26. do 29. aprila biti održan u Badahozu, gdje će u konkurenciji izuzetno jakih ekipa Midebe (Španija), Stefano Sporta, Santa Lucije (Italija), Leopards Bordoa, Legle de Merija (Francuska), Rajne Vizbaden (Njemačka) i Izmira (Turska) pokušati "nemoguće" i izboriti Ligu šampiona.

"Na sve ovo možemo biti ponosni, kako na organizaciju, isto tako i na osvojeno prvo mjesto koje nam je omogućilo da krajem aprila nastupimo na fajnal foru, ali i na činjenici što trenutno zauzimamo 42. mjesto u Evropi od 3.000 registrovanih klubova, što je najbolji rezultat jednog kluba iz jugoistočne Evrope. Mislim da imamo šta da pokažemo i ovim jačim ekipama, a trijumf u Španiji bi bio nešto nestvarno", kazao je Igor Ignjatović, kapiten Vrbasa, kojeg u nedjelju očekuje posljednje kolo NLB lige u Bihaću, a 8. aprila odigraće finale ovog takmičenja u Novom Mestu protiv Kastelvekija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije