Košarka

Žalgiris iznenadio Fenerbahče u Istanbulu

Žalgiris iznenadio Fenerbahče u Istanbulu
Foto: Twitter | Žalgiris iznenadio Fenerbahče u Istanbulu

Košarkaši Fenerbahčea poraženi su pred domaćom publikom od Žalgirisa sa 82:80, u drugom meču četvrtfinala Evrolige.

Izabranici Šarunasa Jasikevičusa uspjeli su da naprave brejk i izjednače u seriji na 1-1.

Ekipa iz Kaunasa bila je bolji protivnik tokom svih 40 minuta i na kraju je zasluženo došla do pobjede. Iako su imali prednost i od 17 poena, Fener je uspio da se vrati i u posljednjem minutu izjednači preko Datomea (80:80).

Poslije tajm-auta Jasikevičusa Žalgiris je uspio da poentira na isteku napada i na 20 sekundi do kraja na semaforu bilo je 80:82. Obradović nije zatražio tajm-aut, Slukas se odlučio za pâs za Gudurića, koji je bio u ćošku.

Lopta je došla do njega, ali je srpski košarkaš poslije finte gazio liniju i tako izgubio loptu. Fener je brzo napravio faul, Vesterman je promašio oba bacanja, a Datome za četiri sekunde nije uspio da pogodi trojku.

Generalno Gudurić je odigrao veoma dobar meč, bio je jedan od najzaslužnijih što je klub iz Istanbula "istopio" veliku prednost Žalgirisa, a meč je završio sa 11 poena, skokom i asistencijom.

Nikola Kalinić nije imao svoje veče, imao je svega indeks od dva poena, a učinak od četiri poena, tri skoka, dve asistencije, dvije ukradene i tri izgubljene lopte. Najefikasniji kod Fenera bio je Datome sa 17, dok je Slukas postigao 15.

U pobjedničkom sastavu Edgaras Ulanovas imao je 20 poena i sedam skokova, Nejt Volters je postigao 14, dok je Brendon Dejvis postigao 13 poena.

Treći i četvrti mečevi igraju se u Kaunasu narednog utorka i četvrtka.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije