Košarka

Žižović: Bićemo bolji nego jesenas

Žižović: Bićemo bolji nego jesenas
Foto: N.N. | Žižović: Bićemo bolji nego jesenas

Na proljeće ćemo gledati puno bolji Zrinjski nego što je to bio jesenas, poručio je samouvjereno Mladen Žižović, šef stručnog štaba mostarskog fudbalskog premijerligaša.

Njegovi puleni drugi dio sezone otvaraju nedjeljnim gostovanjem u 20. kolu BH Telecom Premijer lige BiH kod zeničkog Čelika. Izuzev povrijeđenog Miljana Govedarice, koji bi do kraja sedmice ponovo trebalo da počne sa treninzima, ostatak tima konkuriše za meč protiv tima sa "Bilinog polja", kojem slijedi grčevita borba za opstanak.

"S obzirom na to da je liga smanjena, sve se ekipe nekako bore za određenu poziciju, pa je svaka utakmica sama po sebi derbi zbog nečega. Svakom nešto treba, nema nikoga da je siguran u nekom svom zacrtanom cilju. Nekome je zadatak titula ili Evropa, nekome opstanak", rekao je Žižović i dodao:

"Čelik je u ovom trenutku veoma motivisan. Za nas je, može biti, otežavajuća okolnost jer su nepoznanica zbog mnogo napravljenih promjena u igračkom kadru tokom pauze. Nadamo se da će sve biti kako treba i da ćemo se vratiti zadovoljni u Mostar."

Višestruki šampion BiH je trenutno peti na tabeli i ima pet bodova manje od lidera Sarajeva, zatim četiri manje od Željezničara i Borca i tri manje od Tuzla Sitija, sa kojim će se sastati i u četvrtfinalu Kupa BiH.

"Imamo četiri tima ispred nas, ali naša ekipa je konkurentna i može da napravi dobar posao. Nadam se da ćemo doći do situacije da ih preskočimo. Teško je obećati nešto u fudbalu, ali je sigurno da ćemo ove polusezone gledati puno bolji Zrinjski nego što je to bio jesenas", poručio je Žižović.

Iza "plemića" su kvalitetno obavljene pripreme. U Hercegovini i Medulinu odigrali su pet test utakmica. Savladali su Kolubaru iz Lazarevca 3:0 i Istru 5:1, poraženi su od Rudara iz Prijedora 0:2, te remizirali sa Željezničarom 0:0 i poljskim drugoligašem Sandecja 1:1. Idealnih 11 stručni štab definisaće do kraja ove sedmice.

"Imamo neku ideju kako bi to trebalo da izgleda. Međutim, ima još dovoljno vremena do nedjelje da donesemo konačnu odluku o svim pozicijama u timu", kaže Žižović.

On je još prvog dana priprema jednu poziciju posebno isticao. Fokus je stavljao na jaču konkurenciju u napadu, gdje je zbog nekoliko odlazaka u jednom trenutku usamljen ostao Petar Kunić.

"Ja sam stanovišta da napadač nije jedini koji bi trebalo da daje golove. Ako želimo vrh, ako želimo prestići konkurente, sakupljati bodove i pobjeđivati, moraju pogađati i vezni igrači, pa i neki iz uže odbrane. Mi jesmo ušli u pripreme sa potragom za igračem koji će donijeti konkurenciju Petru Kuniću, te Nemanji Bilbiji. Angažovali smo Miljana Škrbića i vjerujem da će biti od koristi ekipi", zaključio je Žižović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije