Košarka

"Zmajevi" večeras protiv Hrvatske

"Zmajevi" večeras protiv Hrvatske
Foto: N.N. | "Zmajevi" večeras protiv Hrvatske

Košarkaška reprezentacija BiH večeras će imati posljednju provjeru pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket protiv selekcije Hrvatske. Mladi bh. sastav će nasuprot sebe imati protivnika u čijem sastavu se očekuje da zaigraju NBA košarkaši Bojan Bogdanović i Dario Šarić.

Sedam dana uoči kvalifikacione utakmice protiv Francuske košarkaška reprezentacija BiH je i dalje nekompletna. Selektor Duško Vujošević trenutno u Opatiji radi u krnjem sastavu, a nešto bolju situaciju imaće po povratku iz Hrvatske (subota). Tada bi u Tuzli bh. košarkašima trebalo da se pridruže prije svega Elmedin Kikanović, Milan Milošević (žalio se na povredu), a posljednji se očekuje Džanan Musa zbog izlaska na NBA draft.

Uprkos izostancima i ne baš uobičajenom terminu za kvalifikacije, koji dosta remeti planove stručnom štabu, atmosfera u bh. taboru je sjajna. Svi su svjesni da ih u "Mejdanu" čeka težak zadatak protiv Francuske, koja bi u Tuzlu trebalo da stigne u moćnom sastavu prevođenom Nikolasom Batumom, Evanom Furnijeom i Nandom de Kolom.

"Svi koji su ovdje su dobro i zdravo. Radi se punom parom, a nekon povratka u Tuzlu vidjećemo kakvo je stanje sa ostalim igračima. U Opatiji smo sjajno primljeni i imamo vrhunske uslove za rad", kratko je iz Hrvatske raportirao Siniša Kovačević, direktor bh. reprezentacije, koji je potvrdio da se ekipi pridružio Markus Lončar.

Odranije je poznato da Vujošević u ovoj kvalifikacionoj akciji neće moći računati na Jusufa Nurkića, Ajdina Penavu, Andriju Stipanovića, Miralema Halilovića i Sanija Čamparu, a naknadno su pozvani Robert Rikić i Refik Bašić.

Meč protiv Francuske bh. tim igra 29. juna u Tuzli, dok je utakmica prvog kruga sa Belgijom na rasporedu tri dana kasnije, čime košarkaška reprezentacija BiH završava prvi kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo. Ulaznice za duel protiv "trikolora" od danas će biti u prodaji.

Nakon četiri odigrana kola BiH zauzima treće mjesto u Grupi E sa skorom od dvije pobjede i dva poraza, koliko ima i drugoplasirana Rusija. Francuska je vodeća sa maksimalnim učinkom, dok je Belgija posljednja bez pobjede. Plasman u finalni krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine obezbijediće tri prvoplasirane reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije