Košarka

Zmajice se okupile u Sarajevu

Zmajice se okupile u Sarajevu
Foto: KS BiH | Zmajice se okupile u Sarajevu

Ženska košarkaška reprezentacija BiH okupila se danas u Sarajevu uoči prvih utakmica kvalifikacija za Eurobasket 2023. godine u Sloveniji i Izraelu.

Na okupljanje u hotelu Courtyard by Marriott Sarajevo stiglo je 15 košarkašica na koje selektor Goran Lojo računa u predstojećim mečevima protiv Belgije i Sjeverne Makedonije: Milica Deura, Jonquel Jones, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Matea Tavić, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Nedžla Kovačević, Hanna Halilović, Anđela Gligić i Milina Mišeljić.

"Okupili smo se tokom dana. Djevojke su po odigravanju utakmica za svoje klubova stigle ovdje, svih 15 pozvanih igračica. Zdrave su i spremne za izazove koji nas očekuju. U četvrtak igramo protiv Belgije, koja je trećeplasirana na proteklom Eurobasketu i šesta je ekipa po FIBA world rankingu. Utakmica se igra u dvorani Mirza Delibašić, očekujem veliku podršku publike jer su ove djevojke nastupom na EP to sigurno zaslužile. Nakon toga putujemo u Sjevernu Makedoniju, gdje u nedjelju igramo novi meč kvalifikacija", istakao je selektor Goran Lojo, naglašavajući kako u narednim utakmicama, nažalost, na raspolaganju neće imati Maricu Gajić, koja se još uvijek oporavlja od teške povrede.

Prvi trening bh. tim imaće sutra.

Prvu utakmicu kvalifikacija za EP bh. selekcija igraće protiv Belgije u dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija) u četvrtak (11. novembar), a tri dana kasnije Zmajice gostuju u Sjevernoj Makedoniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije